Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sjukdomen stoppar Zlatans pappa Sefik

LIVE-TV: Se SportExpressen TV direkt
Zlatan Ibrahimovic i Malmö under tisdagen. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Sefik Ibrahimovic, Zlatans pappa. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Zlatans kontrakt med LA Galaxy går ut i vinter - var han spelar nästa säsong är fortfarande oklart. Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

MALMÖ/STOCKHOLM. Zlatan Ibrahimovic blir evig när hans staty avtäcks där allt började.

Nu berättar pappa Sefik om den enorma stoltheten han känner för sin son.

Men också om sjukdomen som stoppar honom från att hälsa på Zlatans familj i Los Angeles och 38-åringens framtid.

– Han ska fortsätta karriären någonstans, men var han får berätta själv, säger han.

Under tisdagen anlände Zlatan Ibrahimovic till Stadiontorget i Malmö för att se sin staty på plats. Även pappa Sefik Ibrahimovic, 68, var på plats. 

Kvällsposten fick en pratstund med Zlatans störste supporter, som inte sticker under stol med att han är väldigt stolt över det här ögonblicket.

– Det är en stor sak. Det är bra att hans staty kommer hit, utanför Malmö Stadion. Det var här hans karriär började. Jag är stolt, väldigt stolt. Över hela hans karriär och att han nu blir staty, säger han.

Zlatans pappa: ”Hoppas han kommer hem”

Hur ser din kontakt med Zlatan ut?

– Vi sms:ar, men jag kan tyvärr inte hälsa på honom. Jag kan inte flyga för jag har tinnitus. Jag flög till Portugal 2004 när det var fotbolls-EM, men har aldrig gjort det efter det. Det är ett stort problem med tinnitus.

Vet du vad som händer med Zlatan efter säsongen?

– Jag hoppas han kommer hem, men han ska avsluta sin karriär i USA. Han ska fortsätta karriären någonstans, men jag vet inte var. Om jag visste var skulle jag säga det, men jag vet inte. Han får säga det själv. Det är klart att vi ska samlas hela familjen i kväll och fira, säger Sefik Ibrahimovic.

Zlatan Ibrahimovic var märkbart rörd när han äntrade scenen för avtäckningen. Samtidigt öppnade han för att karriären kommer fortsätta.

– Efter 20 år som professionell spelare känns det som att det är här allt slutar. Det är en stor ära. Jag har alltid sagt att hårt arbete lönar sig, säger han.

– Jag har haft en lång karriär, när den slutar vet jag inte. Jag spelar så länge jag kan. Det här är väldigt känslosamt. Jag vill att hela världen ska se den här statyn.

Zlatan: ”Hela Rosengård skyddar statyn”

Zlatan Ibrahimovic utvecklar:

– Jag komma spela så länge jag känner mig fysiskt bra. Jag ser inte många 38-åringar som gör det jag gör. Jag känner fortfarande att mitt spel är på topp. Vad som händer efter kontraktet vet jag inte, allt fokus är på MLS-slutspelet, förutom dagens händelse med statyn.

Under sommaren fick både Nilla Fischer och Caroline Seger uppleva sina respektive statyer vandaliseras.

Zlatan Ibrahimovic är inte ett dugg orolig.

– Nej, absolut inte. Jag vet att folk kommer skydda den. Vi har hela Rosengård som skyddar den, säger han och skrattar.

– Kan jag lyckas kan alla lyckas, jag är inte speciell. Jag är bara bäst på det jag gör.