Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Svenska backen förlänger kontraktet med Juventus

Mattias Andersson och Martin Dahlin. Foto: Privat
Mattias Andersson i Malmö FF. Foto: BILDBYRÅN

Han lämnade Malmö FF utan att ha slagit sig in i A-laget.

Nu har mittbacken Mattias Andersson, 20, förlängt sitt kontrakt med Juventus.

– Otroligt smickrande att en av världens största klubbar väljer att förlänga med Mattias. Kul och välförtjänt, säger hans agent Martin Dahlin.

Mattias Andersson lämnade Malmö FF sommaren 2016, spelade för Juventus Primarvera-lag och lånades sen ut till holländska FC Den Bosch.

– Genom att gå till den här klubben så är det en bra möjlighet för mig att få speltid eftersom den här klubben satsar väldigt mycket på unga talanger. De går inte efter erfarenhet utan vilka som är bäst på träningarna, sa Andersson då.

Mattias Andersson förlänger med Juventus

Men tiden i Den Bosch kantades av skador och Mattias Andersson återvände till Juventus och klubbens U23-lag som spelar i Serie C.

Mattias Andersson har fortfarande en bit kvar till Juventus A-lag men Juventus visar nu att de fortfarande tror på den svenska mittbacken. Han har alldeles nyss skrivit på ett nytt kontrakt som gäller de två kommande säsongerna.

”Stort grattis Mattias, välförtjänt”, skriver Anderssons agent Martin Dahlin på Instagram.

https://www.instagram.com/p/Bw_u7WLgqY_/

När Mattias Andersson sommaren 2016 skrev på för Juventus var avtalet på tre år. Eftersom det varit på väg att löpa ut har parterna den senaste tiden suttit i samtal och förhandlingar. Nu är det nya kontraktet signerat.