Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Det här är bästa tiden på säsongen för en tränare”

Guillermo Molins: ”Vi har pressen på oss”
Uwer Rösler inför matchen mot Ballymena United FC. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Den tyske tränaren såg sitt MFF vinna den första av två matcher med 7-0 på Stadion. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

7–0 efter första matchen och ett på förhand redan avgjort dubbelmöte. 

Uwe Rösler ser dock både möjligheter och lärdomar i andra delar av lagdynamiken.

– Det här är den bästa tiden på säsongen för en tränare i och med att hela truppen får speltid, säger Uwe Rösler till mff.se.

Med en minst sagt betryggande 7-0–ledning reste Malmö FF under onsdagen till Ballymena för att avsluta det man påbörjade i förra veckan – avancemang till nästa kvalomgång till Europa League. Trots att många menar att dubbelmötet är avgjort, säger Uwe Rösler att det finns lärdomar att hämta trots förutsättningarna.

– Sådana här matcher visar hur uttrycksfulla Europamatcher kan vara. Vi lär oss lika mycket av att vara här i Ballymena som vi gör när vi möter Midtjylland eller Cluj. Vi ser fram emot morgondagen, säger Uwe Rösler efter ankomsten till Nordirland på mff.se.

”Viktigt att behålla momentum”

MFF–tränaren passar också på att hylla effektiviteten framför mål under förra mötet lagen emellan, samt trycker på vikten av att alla spelare får minuter i benen med tanke på det täta matchandet.

– Målet inför morgondagen är tydligt – vi började med att skaffa oss ett momentum den 7 april och vill fortsätta med att behålla det. 

– Vi har ett starkt lag med många bra spelare – vi gjorde sex byten i torsdags, fyra-fem byten i söndags, kommer göra byten i morgon och har en ny match på söndag. Det här är den bästa tiden på säsongen för en tränare i och med att hela truppen får speltid, säger Uwe Rösler.

Bekräftar många byten

Rösler har sin taktik klar och meddelar redan på förhand hur hans och Malmö FF:s tankegångar har gått inför Europa League–returen.

– Vi kommer att rotera och ge chansen till spelare som hittills inte fått så många minuter på planen. Jag ser fram emot att se dem ta för sig, spela så bra som de kan och att vi vinner matchen. Rent taktiskt tror jag inte att det blir så många förändringar från Ballymenas håll; det blir två 3-5-2–formationer som ska försöka neutralisera varandra. För oss gäller det bara att fortsätta på den inslagna vägen från i torsdags, säger MFF:s tränare.

Matchen mot Ballymena United FC har avspark 20:45 svensk tid på torsdag.