FC Rosengård vann den sista gruppmatchen i Svenska cupen mot Kristianstad med 3–2. Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅNFC Rosengård vann den sista gruppmatchen i Svenska cupen mot Kristianstad med 3–2. Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN
FC Rosengård vann den sista gruppmatchen i Svenska cupen mot Kristianstad med 3–2. Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN
Foto: CHRISTER THORELL/IBL / CHRISTER THORELL/IBL/IBL CHRISTER THORELL/IBLFoto: CHRISTER THORELL/IBL / CHRISTER THORELL/IBL/IBL CHRISTER THORELL/IBL
 Foto: CHRISTER THORELL/IBL / CHRISTER THORELL/IBL/IBL CHRISTER THORELL/IBL

Rosengård till semi – Troelsgaard avgjorde

Publicerad

Två gånger kvitterade Kristianstads DFF.

Men regerande cupmästaren FC Rosengård tog semifinalplatsen i Svenska cupen – efter Sanne Troelsgaards segermål.

– Oavsett vilket lag vi får möta har vi bra chanser att ta oss till final, säger landslagsmålvakten Zecira Musovic.

FC Rosengård ledde grupp två på maximala sex poäng inför gruppfinalen mot Kristianstads DFF på Malmö IP. 

Gästerna var tvungna att vinna för att knipa förstaplatsen i gruppen och en semifinalplats, men förlorade med uddamålet trots att man kom tillbaka och kvitterade två gånger i matchen genom målfarliga Rita Chukwudi.

Men svaret från Rosengård kom blixtsnabbt. En minut efter kvitteringen sköt Sanne Troelsgaard 3–2 via stolpen.

– Härligt med en seger. Det var inte någon optimal uppladdning inför matchen så vi gör det bra mot ett väldigt tufft Kristianstad, säger Zecira Musovic och syftar på de blott två träningsdagar laget haft ihop efter landslagssamlingen.

Desto mer nöjd var Musovic med Rosengårds snabba svar efter 2–2-målet.

– Det är ett härligt kvitto från dagens match att trots att vi släpper in mål så tar vi oss tillbaka snabbt och låter inte oss påverkas.

Semifinal nästa helg

Nästa helg väntar semifinal i cupen för FC Rosengård som är förstaseedat efter sina resultat hittills och får fördel av hemmaplan. 

Vilket motståndet blir lottas på måndag. Även Linköping och Eskilstuna är klart för semifinalspel. Djurgården och Piteå gör upp om den sista semifinalplatsen.

– Vi har en tro på det vi själva gör och ska man nå hela vägen till guldmedalj så behöver man möta vissa lag förr eller senare. Det spelar faktiskt ingen roll vilka vi får, säger Zecira Musovic.

– Jag tror vi har väldigt bra chanser att nå final igen.

I den andra matchen i gruppen vann Vittsjö mot Qviding med 8–0.

I grupp 1 avslutade Limhamn Bunkeflo gruppspelet med en 6–1-seger hemma mot Lidköpings FK.

Relaterade ämnen
Fredrik Jonsson
Fredrik Jonsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag