Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Rosenbergs magiska kväll: ”Känslosamt”

Johan Dahlin intervjuas efter matchen MFF-Kiev och hyllar Markus Rosenberg.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

MALMÖ/STOCKHOLM. Malmö FF besegrade Dynamo Kiev i Europa League. 

Detta efter en närmast osannolik avslutning. 

Markus Rosenberg avgjorde matchen i 95:e minuten – i sin sista match inför hemmasupportrarna på Stadion. 

Det var ett skadedrabbat Malmö som ställdes mot Dynamo Kiev i den näst sista gruppspelsmatchen i Europa League, hemma på Stadion. MFF saknade både Oscar Lewicki och Anders Christiansen, och Bonke Innocent fick chansen från start. 

Malmö fick en drömstart på hemmamötet med Dynamo Kiev när Rasmus Bengtsson tryckte in en retur till 1-0 redan efter två minuter. 

Kort senare var det utjämnat, när Vitali Mykolenko sköt in kvitteringen. Dynamo hade även gjort 2-1 före pausvilan, och uppförsbacke för Malmö FF som jagade viktiga poäng i jakten på en slutspelsplats. 

Men Malmö FF kvitterade direkt i den andra halvleken. Och det var inte vem som helst som gjorde målet. Markus Rosenberg, som gjorde sin sista match inför hemmasupportrarna på Stadion, skickade vackert in bollen på en frisparksvariant. 

Rosenberg avgjorde för Malmö FF

Rosenberg fick ett jätteläge att ge MFF ledningen kort senare, men bollen gick strax utanför stolpen. I stället var det Erdal Rakip som frälste Malmö kort senare. Rakip byttes in efter halvtidsvilan, när han ersatte Bonke Innocent. 

I den 65:e minuten visades Sergij Sydortjuk ut efter sitt andra gula kort. Men Malmö FF fick inga nya krafter av det numerära överläget – i stället kunde Benjamin Verbic kvittera tio minuter senare. 

Men Malmö lyckades ta tillbaka ledningen – och matchen slutade 4-3. 

Matchhjälten i fråga? Markus Rosenberg. 

I den 95:e (!) minuten slog Jo Inge Berget ett inlägg från högerkanten som Rosenberg placerade in med en volleyträff. 

– Herregud, säger Rosenberg i Kanal 9 efter matchen. 

Rosenberg: ”Det är tufft”

– De var otroligt bra alltså. Det gick undan efter 1-0. Otroligt snabba, hittar in mycket från vänsterkanten, vi fick inte tag på dem i hela första halvlek. Men en otroligt öppen match alltså. 

Så här säger Rosenberg till Kanal 9 om avslutningen inför hemmasupportrarna:

– Det är tufft. Det var känslosamt, det var det. Men jag tyckte jag hittade hyfsat fokus ändå. När man väl var inne i matchen släpper det lite, då hittar jag fokus ändå. 

MFF:s Europa League-grupp är öppen inför den sista omgången. Om Dynamo Kiev vinner sin match mot Lugano måste Malmö besegra FC Köpenhamn borta för att säkra en slutspelsplats. 

Dahlin: ”Helt sjukt”

– Helt sjukt, det här vi drömde om allihop när vi började matchen i dag att han skulle få det avslutet. Helt fantastiskt att han får det han förtjänar, säger målvakten Johan Dahlin.

Hur mycket betyder Rosenberg för MFF?

– Det talar väl för sig självt, alla som var här och alla som såg förstår vilken betydelse han har. Inte bara att han gör mål, sättet han får med sig alla med den auran han har. Ingen förtjänar det så som han gjorde i dag. Kul.

Fouad Bachirou:

– Det går inte att beskriva. Titta på matchen i dag, han levererar två mål. Det visar vad det handlar om, en prestation av den här nivån i hans sista hemmamatch… det är legendariskt.

”Det han gör är legendariskt”

Fouad Bachirou efter MFF-Kiev om sitt gula kort och Markus Rosenbergs betydelse.