Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Räddade en poäng – med mål från halvplan

Foto: THOMAS JOHANSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN

BORÅS. Mjällby såg ut att gå mot en tung förlust borta mot Elfsborg. 

Då klippte Besard Sabovic till från egen planhalva och fixade 2–2-kvitteringen med ett osannolikt drömmål. 

– Det var skönt, jag hade koll på att han stod långt ut, säger Sabovic. 

Mjällby fick en riktig drömstart på den på förhand mycket svåra bortamatchen mot Elfsborg. Redan efter åtta minuter kunde gästerna ta ledningen sedan Elfsborgs Johan Larsson råkat stöta in bollen i eget mål inne i straffområdet. 

Mjällby-glädjen skulle dock inte vara alltför länge. Bara tre minuter senare tog samme Larsson nämligen revansch på sig själv när han prickade in 1–1, fint framspelad av Simon Olsson. 

Efter de två tidiga målen skulle det sedan dröja nästan 50 minuter innan matchen tände till igen. Först i den 66:e minuten blev det nämligen liv i luckan sedan Max Watson rivit ner Elfsborgs Per Frick i straffområdet. 

Skyttekungen Jesper Karlsson klev fram och gjorde inte några misstag när han skickade in 2–1 från elva meter. 

– Jag är ganska nära situationen när det händer och min känsla är att det inte är straff, jag tyckte att den kändes billig, säger Mjällbys Besard Sabovic. 

Kvitterade med drömmål

Men det var inte slut på dramatiken där. Med tio minuter kvar att spela hamnade bollen hos samme Besard Sabovic. Efter att ha uppfattat att Elfsborgsmålvakten Tim Rönning stått långt ut – drog han till. Bollen seglade långsamt över målvakten och in i mål. 

Ett riktigt drömmål. 

– Jag hade koll på målvakten redan i första att han stod långt ut, så jag tänkte att om jag får ett bra läge så kör jag. Jag tvekade inte när chansen kom, säger Sabovic.

– Jag trodde först att han skulle ta den, men det är svårt att hålla koll på målet när man backar så snabbt. 

Målet blev matchens sista. Det slutade 2–2.

Hur mycket betyder den här poängen för er?

– Att vi kan spela bra borta mot Elfsborg och komma tillbaka efter ett underläge betyder väldigt mycket. Alla vet att kan vi göra det mot dem kan vi göra det mot vilket lag som helst.