Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Playboy-modellen flyttade in – nu säljer ikonen lyxhuset

Här är huset som är till salu för 40 miljoner kronor.
Foto: Google
Peter Schmeichel var en stor profil i Manchester United under många år och räknas som en av världens bästa målvakter genom alla tider. 1992 blev han Europamästare med Danmark.
Foto: BILDBYRÅN
Peter Schmeichel i en av många landskamper mot Sverige.
Foto: BILDBYRÅN
Det är populärt att låta Peter Schmeichel dela ut pris vid galor. Här får den svenska stjärnan Fredrik Ljungberg pris på Fotbollsgalan.
Foto: ANDREAS L ERIKSSON/STELLA PICTURES

Förra året gifte sig fotbollslegendaren Peter Schmeichel med den tidigare Playboy-modellen Laura von Lindholm. 

Nu säljer paret sitt lyxhus utanför Köpenhamn.

Priset? Nästan 40 miljoner kronor. 

Peter Schmeichel är en av de största danska fotbollsspelarna genom alla tider. Målvakten är också en legendar i Manchester United. Hans insatser i målet under 90-talet gav klubben fem ligatitlar. Han fick även lyfta Champions League-pokalen efter en magisk vändning mot Bayern München 1999. 

Efter karriären har Peter Schmeichel fortsatt inom fotbollen. Han arbetar för stora tv-bolag och är en uppskattad expertkommentator både i Danmark och i Storbritannien. 

Den nu 56-årige Peter Schmeichel var länge gift med Bente Schmeichel, tillsammans har de barnen Cecilie och Kasper, den senare har tagit över efter pappa som målvakt i det danska landslaget. 

Tillsammans köpte Peter och Bente ett lyxigt hus utanför Köpenhamn. 2007 fick de betala strax över 30 miljoner kronor. När paret skilde sig 2016 bodde Peter kvar men han behövde inte vara ensam länge. 

Peter Schmeichel träffade den tidigare Playboy-modellen Laura von Lindholm 2016. Förra året gifte paret sig.
Foto: JOHN SIBLEY/REUTERS BILDBYRÅN
I mäklarannonsen kan man se att huset ligger precis vid Öresund.
Foto: Skärmdump
Huset ligger på den exklusiva Strandvejen norr om Köpenhamn.
Foto: Google
Här syns paret tillsammans på semester i St Tropez.
Foto: ELIOTPRESS/IBL
Under många år var Peter Schmeichel gift med Bente Schmeichel, här syns de tillsammans på en match för att se sonen Kasper spela.
Foto: GARETH COPLEY/AP TT nyhetsbyrån

Playboy-modell och skådespelare

Strax efter skilsmässan började Peter Schmeichel dejta den tidigare Playboy-modellen och skådespelerskan Laura von Lindholm och det tog inte lång tid förrän hon flyttade hon in i lyxhuset. 

Men nu ska det säljas. Det ligger ute till försäljning för hisnande 40 miljoner kronor. Men man får mycket för pengarna. 

Det ligger precis vid Öresund, med utsikt mot Sverige, och har privat badbrygga och strand. 

Inne i huset är allt av högsta kvalitet, på mäklarens bilder ser man att de 14 rummen är inredda efter senaste trenderna. Och det finns gott om rum att umgås i.

”Från hallen kommer man till huset vackra vardagsrum – tre stycken som ligger i fil. Ett av dem med öppen spis och pyramidformat burspråk, alla tre med utsikt över den vackra trädgården och den privata badbryggan vid strandkanten”, skriver mäklarfirman Claus Borg. 

Det är oklart om paret har hittat något nytt hus. 


TV: Fler nyheter från Danmark


Isabella, 7, slängdes ner i kanalen av okänd man.