Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Petades efter sin mammaledighet

Dagens toppnyheter – sport
Mette Cornelius blir av med sitt uppdrag efter föräldraledigheten. Foto: Instagram
Mette Cornelius får inte längre bevaka det danska herrlandslaget. Foto: BO AMSTRUP / TT

När Mette Cornelius, 38, gick på föräldraledighet var hon studioankare under Discovery Networks landslagssändningar.

När hon kommer tillbaka är hon petad – och arg.

– Jag har ju inte blivit ett sämre ankare under min föräldraledighet eller av att få mitt tredje barn, säger Cornelius till tidningen Ekstrabladet. 

För tv-tittarna i Danmark har Mette Cornelius blivit tätt förknippad med landslaget. Hon hade under fyra år synts i samband med Discoverys sändningar av de danska herrarnas matcher innan hon i november gick på föräldraledighet.

Tillsammans med maken Jes Mortensen hade Cornelius fått parets tredje barn. Under föräldraledigheten har Zak Egholm vikarierat i rutan och Cornelius plan var att hon skulle vara tillbaka i september.

Mette Cornelius petas

Så blir det inte. I stället får Egholm fortsatt förtroende i samband med landskamperna.

Mette Cornelius säger till Ekstrabladet att hon är både överraskad, arg och upprörd. Hon trodde inte att hon skulle kunna tappa sin plats under föräldraledigheten. Cornelius har dock inte fått sparken av Discovery Networks.

– Men det är åtminstone en degradering. Jag har blivit ifråntagen något jag älskar att göra och det är aldrig roligt, säger hon till Ekstrabladet.

https://www.instagram.com/p/Bj1bEobAN4k/?utm_source=ig_embed

Skickas till OS

I ett sms till tidningen BT bekräftar Discovery Networks sportchef Anders Bay att Zak Egholm ska fortsätta som studioankare i samband med herrlandslagets matcher.

”Men det förändrar inte det faktum att vi också värderar Mette högt som ankare. Hon fortsätter ha en framträdande roll i samband med våra andra rättigheter så som Superligan och Europa League”, skriver Bay till BT.

Utöver att jobba med Superligan och Europa League ska Mette Cornelius också vara en del av Discovery Networks trupp som skickas till OS i Tokyo nästa sommar.

https://www.instagram.com/p/BjiikaXgoF8/https://www.instagram.com/p/BaBQv8_lzsV/