Brwa Nouri och Östersund är klart för semifinal i cupen. Foto: TOBIAS NYKÄNEN / BILDBYRÅNBrwa Nouri och Östersund är klart för semifinal i cupen. Foto: TOBIAS NYKÄNEN / BILDBYRÅN
Brwa Nouri och Östersund är klart för semifinal i cupen. Foto: TOBIAS NYKÄNEN / BILDBYRÅN
Sören Rieks skickade en passning till Östersund. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅNSören Rieks skickade en passning till Östersund. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Sören Rieks skickade en passning till Östersund. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN

Östersunds svar efter MFF-piken

Publicerad

Sören Rieks ville ”sätta Östersund på plats”.

Östersunds Brwa Nouri vill låta fotbollen tala i stället.

– Vi ska nog kunna hitta deras brister och svagheter för det har alla lag, säger Brwa Nouri.

Östersund säkrade sin plats i Svenska cupens semifinal under söndagen efter ett sent avgörande hemma mot Gais.

Nu väntar Malmö FF på hemmaplan för de regerande cupmästarna.

– Malmö är ett jättebra lag, det är en annan nivå än Gais och vi behöver förmodligen vara mycket bättre än vi var i dag för att kunna ha chans mot dem, säger Brwa Nouri.

– Men det ska bli kul att spela mot Malmö. Jag hade velat spela mot dem hela tiden.

”Hoppas Bachirou får jaga”

Vem som är favorit i mötet vill inte Brwa Nouri, trots att Östersund har hemmaplan i semifinalen, uttala sig om. Mittfältaren har stor respekt för MFF och klubbens historik.

– Men jag känner att vi har en god chans att kunna störa dem, göra en bra fotbollsmatch och kunna gå segrande ur den. Jag är väldigt positiv bara vi är oss själva, att vi tar tillvara på de saker vi är bra på, använder vår spets, har vårt kollektiv så tror jag vi har god chans mot alla lag i Sverige och en del lag i Europa också som vi har visat. Det gäller bara att vi fortsätter med den intensiteten och tempot vi har och kunna störa Malmö. Vi ska nog kunna hitta deras brister och svagheter för det har alla lag.

Hur blir det att möta din gamle lagkamrat Fouad Bachirou?

– Jag hoppas han får jaga lite, säger Nouri.

Jaga dig?

– Bara jaga boll, men det är han rätt bra på. Det ska bli kul, men det blir skumt att se honom på andra sidan för första gången på 3-4 år men det är alltid kul att möta gamla bröder, säger Nouri.

 

LÄS MER: Bachirou: ”Jag tror inte det blir lika illa”

 

”Vill låta fotbollen tala”

Efter Malmö FF:s seger mot IFK Göteborg skickade Sören Rieks en passning mot Östersund när han sa:

– Det skulle vara skönt att åka till Östersund och få en vinst där och sätta dem på plats, sa Rieks med ett leende.

Vill du ge något svar på det?

– Jag vill inte prata, jag vill spela fotboll och kunna visa alla andra på det sättet och låta fotbollen tala. Det är mer min grej, men jag förstår vad man är ute efter och att andra tycker om att liva upp rivalmötet, säger Brwa Nouri lugnt.

Relaterade ämnen
Fredrik Jonsson
Fredrik Jonsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag