Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Oroväckande bilderna: Lewicki klev av skadad

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Först: Glädje framåt när Anders Christiansen gjorde 2-1.

Sen: Oroväckande bilder när Oscar Lewicki klev av skadad.

– Jag blev lite trött, säger Lewicki.

Oscar Lewicki missade hela våren på grund av skada. Under sommaruppehållet gjorde han comeback och har sedan dess varit en viktig spelare för Malmö FF.

Han startade i kvällens match mot HJK Helsingfors i den andra kvalrundan till Champions League. Vid ställningen 1-1 i den 74:e minuten bröt publiken ut i glädje när Anders Christiansen gjorde 2-1 på frispark.

Men samtidigt lade sig Oscar Lewicki ner i gräset. Mittfältaren fick behandling på plan och linkade sedan av med ett lindat lår.

– Det känns okej, lite trött. Men det är okej, säger han efter matchen.

– Jag blev lite trött helt enkelt i mitt ben, det är ingen skada eller så här. Bara lite slitage. Jag ska nog bara ladda upp batterierna så är jag redo igen.

Tror du att du är redo till lördag?

– Vi får se, vi får se, säger han.

De senaste matcherna har Lewicki startat – oftast tillsammans med Bonke Innocent. Duon har fått stort förtroende av Jon Dahl Tomasson men Lewicki är lite återsam när han för frågan om varför just de startar.

– Det är väl att det har sett bra ut tänker jag. Vi funkar bra tillsammans, säger han.

Efter matchen mot Helsingfors så hyllar han sin medspelare.

– En jättebra bollvinnare Bonke. Det säger alla som tittar på matcherna här. Framför allt så en mycket härlig människa som ger mycket kärlek. Man känner ett starkt band med honom och jag tycker att vi krigar på bra för varandra. Det gör ju att man trivs tillsammans, säger Lewicki.

Malmö FF vann mötet mot HJK Helsingfors med 2-1. Nästa vecka väntar returen i Finland men redan på lördag ställs laget mot Mjällby AIF i allsvenskan.