Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Okände talangen hyllas – blev hjälte för Kalmar

Kalmars Isak Jansson har gjort en allsvensk match - men blev hjälte i svenska cupen mot Jönköping Södra.
Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN
Viktor Elm tror att 18-årige Isak Jansson kan bli ett utropstecken under allsvenskan 2020.
Foto: KARL NILSSON

Dubbla mål redan i den första halvleken. 

Det blev en fin söndag för Isak Jansson, 18, som låg bakom Kalmars utklassningsseger mot Jönköping Södra i svenska cupen.

– Han kommer bli ett utropstecken, säger Viktor Elm. 

Svenska cupen brukar vara en turnering full med skrällar - tidigare under vintern har såväl IF Elfsborg som IFK Norrköping åkt på rejäla stjärnsmällar mot mindre klubbar.

Men än så länge står Kalmar FF pall för trycket.

Mot Jönköpings Södra på söndagen blev det rena utklassningen. Efter fyra mål framåt innan paus blev det till sist en säker 5-0-vinst för de rödvita. 

– Vi gör en fantastisk halvlek där vi sätter press på dem och vinner bollen i väldigt gynnsamma lägen. Jag tycker att vi kanske gör mål på de flesta chanserna vi har, men framför allt anfallarna har en fantastisk fart i allt de gör, säger Viktor Elm till C More efter slutsignalen.

Hyllar nye talangen

Stor matchhjälte på blåsiga Gastens IP - ett stenkast bort från Guldfågeln arena - blev 18-årige Isak Jansson. Talangen har bara en allsvensk match på meritlistan men blev målskytt två gånger om redan i matchens första halvlek. 

– Jag ska inte säga att han har allt för då hade han inte spelat i Kalmar FF, men han har bra teknik, bra spelsinne, är både kvick och stark. Han har precis fyllt 18 och kommer bli ett utropstecken i år, säger Elm. 

Med tio minuter kvar på matchen avslutade Viktor Elm söndagens målfest genom att nicka in tillställningens femte mål. 

– Den kom lite bakom mig så jag fick nicka med bakhuvudet. Ibland har man flyt, säger han. 

”Krävs att vi höjer oss”

Resultatet innebär att Kalmar FF har samlat ihop full pott, sex poäng, så här långt under vinterns gruppspel i svenska cupen.

Härnäst väntar en riktig värdemätare om gruppvinsten och en slutspelsplats: AIK på bortaplan.

– Det kommer krävas att vi höjer oss en nivå till. Det är ett bra lag så det kommer krävas mycket fart i allt vi gör precis som i dag, och att vi är jobbiga att möta, säger Viktor Elm.