Officiellt: Sergio Peña presenterad av MFF

Sergio Pena kommer närmast från spel i Nederländerna, där han tillhörde klubben FC Emmen.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Sergio Pena representerade Peru under Copa America tidigare under sommaren.
Foto: BPA/MB MEDIA / BPA/MB MEDIA BILDBYRÅN

Det har varit på gång ett tag. I dag blev det officiellt.

Peruanen Sergio Peña är klar för Malmö FF.

– Min vän Yoshi Yotún har berättat mycket om klubben, säger han i ett pressmeddelande.

För två dagar sedan skrev Expressen att Malmö FF var nära en värvning av den peruanska landslagsmittfältaren Sergio Peña. När laget mötte Rangers FC i går fanns han på plats på läktaren och i dag blev det officiellt.

– Sergio är en spelskicklig mittfältare som är väldigt trygg med bollen. Han har en fin passningsfot och gjorde ett jättefint mästerskap nu i somras för Peru, säger sportchef Daniel Andersson i ett pressmeddelande. 

25-åringen kommer närmast från FC Emmen som håller till i Eredivisie i Nederländerna och har tidigare spelat för Granada FC. Under sommaren spelade han Copa América med Peru, tillsammans med den före detta MFF-backen Yoshimar Yotún.

Kan vara spelklar mot IFK Göteborg

– Min vän Yoshi Yotún har berättat mycket om Malmö FF, om staden och supportrarna. Jag såg flera av lagets matcher när han spelade här. Nu längtar jag till att få kliva ut här och spela, säger Peña i ett pressmeddelande.

Enligt uppgifter ska det röra sig om en summa på tio miljoner som klubben gett för sin nya mittfältare. Han har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig till slutet av 2024 och Malmö FF jobbar på att han ska vara spelklar till den allsvenska matchen mot IFK Göteborg den 14 augusti.

– Jag ser möjligheter här, MFF är ett bra lag med stora ambitioner. Här kan jag utvecklas. Jag skulle säga att jag har många kvalitéer som fotbollsspelare. Jag har en stor rörlighet ute på planen och är trygg med bollen, säger han.