Pressen ökar på Östers tränare Christian Järdler. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Pressen ökar på Östers tränare Christian Järdler. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Ny tung smäll för Öster – tuff press på Järdler

Publicerad

En poäng efter två omgångar i superettan.

Då åker Öster på nästa snyting.

1-0 blir 1-2 mot Brage.

Nu ökar pressen på tränaren Christian Järdler.

Efter 2-2 i hemmapremiären mot Degerfors och 3-1-smällen mot HIF på Olympia kände alla Öster att man behövde en seger.

Det började bra.

1-0 efter 13 minuter när Brages målvakt Peter Rosendal inte kunde hålla Oliver Silverholts hårda skott. David Johannesson högg direkt och petade in bollen.

Trots ledningsmålet tappade Öster matchen inför 2086 personer på Myresjöhus Arena.

Raset började när domaren plockade fram ett direktrött kort efter Silverholts armbåge i 53:e minuten.

Öster gjorde självmål

Drygt tio minuter senare kvitterade Brage när Östers Mattias Pavic slog in bollen i eget mål.

Sedan sänkte man hemmalaget i 83:e minuten. Benjamin Hjertstrand bollade upp en hörna som Simon Alexandersson nickade in bakom Robin Malmkvist.

Efter mardrömsöppning måste Östers tränare Christian Järdler pumpa in nytt självförtroende i spelarna. Nästa söndag väntar Jönköping på bortaplan.

Relaterade ämnen
Jan Peter Andersson
Jan Peter Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag