Anton Tinnerholm. Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Anton Tinnerholm. Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Nu bekräftar Tinnerholm: "Härligt tillhöra New York"

Publicerad

Nu bekräftas transfern som Kvällsposten redan avslöjat.

MFF:s guldback Anton Tinnerholm, 26,  är klar för  MLS-klubben New York City FC. 

– Vi kommer att ge honom plattformen för att bli uttagen till VM i sommar, skriver den amerikanske klubben på sin hemsida.

Det var i måndags som Kvällsposten berättade att Anton Tinnerholms nya klubb är New York City FC.

NYCFC tränas av förre franske storspelaren och Arsenalstjärnan Patrick Vieria och i laget finns bland annat spanske anfallaren David Villa. 

Nu är läkarundersökningen slutförd och Tinnerholm officiellt presenterad av klubben.

– Det känns härligt att tillhöra New York City FC. Kan inte vänta till nästa säsong. Nytt lag. Nya möjligheter. Ny pokal, skriver backen på sitt Twitterkonto och publicerar en bild där han poserar med MFF:s 20:e SM-pokal.

Hyllas av Vieria

Svensken välkomnas av Patrick Vieria.

– Anton har vunnit den svenska titeln tre av de senaste fyra åren, så han vet vad som krävs för att vinna ett mästerskap och han har spelas i Champions League.

– Hans vinnarmentalitet, och hans erfarenhet att spela hem troféer, kommer att vara viktigt för oss, säger Vieria i en presskommentar.

Tinnerholm är uttagen till landslagets januariturné i Abu Dhabi mellan den 2 och 12 januari. 

Relaterade ämnen
Jan Peter Andersson
Jan Peter Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag