Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Bendtner åtalas nu för taximisshandel

Nicklas Bendtner åtalas för misshandel. Foto: BILDBYRÅN
Nicklas Bendtner. Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Nicklas Bendtner åtalas för misshandel av en taxichaufför.

Samtidigt åtalas taxichauffören för försök till misshandel, skriver danska BT.

Under det senaste landslagsuppehållet, i september, var den danska anfallsstjärnan Nicklas Bendtner ute i Köpenhamn. Efter en sen kväll skulle han ta en taxi hem tillsammans med sin flickvän Philine Roepstorff och hamnade i bråk med chauffören.

– Jag kan bekräfta att det har skett ett allvarligt överfall på en av våra chaufförer i natt. Chauffören ligger på operationsbordet just nu med en bruten käke, har bolaget DanTaxis kommunikationschef Rasmus Krochin tidigare berättat.

Bendtned gör motanmälan

Bendtner polisanmäldes men har försvarats offentligt av sin flickvän som på Instagram beskrev hur hon upplevde händelsen. Enligt henne hoppade paret ur taxin eftersom chauffören två gånger om kört dem i fel riktning.

”Det gör att han löper amok. Han gör en u-sväng, kör efter oss och ropar saker som luder, bitch och kärring. Till slut kör han in framför oss, hoppar ur bilen och kastar en flaska mot mig. Den träffar inte, men det är nära. Därefter kommer han fram mot oss och min kille slår honom en gång och träffar uppenbart mycket olyckligt".

Bendtner åtalas nu för misshandel. Även taxichauffören åtalas, för försök till misshandel.

– Min klient åtalas för att ha kastat ett föremål mot Bendtner och hans flickvän utan att träffa. Han förnekar att han är skyldig, säger taxichaufförens advokat Mette Grith Stage enligt BT.

Även Nicklas Bendtner har under hela processen nekat till skuld.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!