MFF:s passning: ”Vill tysta dem”

Sören Rieks firar sitt mål mot Rangers.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Niklas Moisander under kvalmötet mot Rangers.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Seger hemma i Skåne med 2-1. Men nu väntar en helt ny utmaning för Malmö FF.

Steven Gerrard och hans manskap väntas bäras fram av över 50 000 åskådare på ikoniska Ibrox

– Vi vill tysta dem, säger MFF-backen Niklas Moisander.

Sedan covid-19 drog fram över världen har inte minst idrotten påverkats. 

Från Sverige i norr till Grekland i söder och USA i väst har idrottspubliken tvingats stanna hemma. Skottland har inte varit något undantag – men på tisdag väntar en stor och efterlängtad dag för Rangers tusentals supportrar.

Då får de nämligen fylla sina läktare igen, för första gången sedan den 12 mars förra året.

– Det är en ny situation, det är länge sedan vi spelade inför fullsatta läktare. Nu gör vi det på en så ikonisk arena som Ibrox, då blir det full rulle, tror jag. De kommer ju vara taggade som fan, säger Sören Rieks, och tillägger: 

– Så det blir en extra utmaning. 

Moisander: ”Vill tysta dem”

Rutinerade Niklas Moisander har varit ute i Europa och härjat många gånger förr. Han har mött lag som RSC Anderlecht, Valencia, Paris Saint-Germain och gigantklubben FC Barcelona.

– Jag tror vi alla vill spelare inför fullsatta läktare, så det kommer bli riktigt skönt att spela där [på Ibrox, Rangers hemmarena, red. am.]. 

– Vi vill tysta dem, säger Niklas Moisander.

Jag tänker att en fullsatt Ibrox kan skrämma vissa spelare, men kan er Europarutin hjälpa er? 

– Ja, det tror jag. Vi har en hel del som varit med om det förr. När vi mötte Besiktas hade vi också stort motstånd på läktaren och var under stor press i 15 - 20 minuter. Men vi överlevde det och sedan kämpade vi oss in i matchen, säger Sören Rieks.

– Till sist fick de sina supportrar emot sig. Så det kan också vända sig till en fördel för oss. 

När Rangers reste till Skåne för den första kvalmatchen mot Malmö FF var det med en ung avbytarbänk. Detta eftersom skottarna drogs med såväl småskador som en hel del avstängningar.

”Vi vet vad vi måste göra”

Men inför tisdagens returmöte har Rangers och huvudtränare Steven Gerrard fått tillbaka några av de frånvarande spelarna. 

– Jag tror inte det gör några stora förändringar, säger Niklas Moisander.

– Vi är redo och vi vet vad vi måste göra, men naturligtvis blir det tufft. Jag tror att taktiskt blir det lite samma som förra veckan. 

Såväl Malmö FF som Rangers har spelat rikligt med matcher den sista tiden och för båda klubbarna väntade ligamöten så sent som i lördags.

MFF kryssade på Örjans vall (0-0) mot Halmstad BK och Rangers förlorade borta mot Dundee United (1-0).

– Det känns bra när man är inne i en tuff period. Man har sina rutiner och man återhämtar sig och spelar matcher. Man tränar inte så mycket. Men det är klart, en match på fredagen i stället för lördagen hade gett oss en extra fördel, säger Sören Rieks. 

Moisander om stödet: 

Niklas Moisader har redan hunnit avhandla tre Europamatcher sedan hans sommarflytt till Skåne. Den rutinerade 35-åringen spelade 90 minuter såväl borta mot Helsingfors som hemma mot Rangers.

Allsvensk debut gjorde Moisander förra månaden, när MFF vann med 2-0 mot Mjällby.

– Jag försöker alltid göra mitt bästa och hjälpa laget. Jag måste säga att stödet vi får från fansen här i Malmö är mycket bra och jag är imponerad över hur stämningen har varit på stadion när vi spelat där, säger Niklas Moisander.

Hur är det med självförtroendet, Rangers skapade ju knappt en chans på er i Malmö?

– Ja, jag tycker vi gjorde en bra första match och vi måste ta med oss det positiva från den. Det ger oss självförtroende att vi kan göra det i morgon också. Det är viktigt att vi är modiga och att vi spelar fotboll och inte bara försvarar, säger Moisander.


TV: SE FLER NYHETER