Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Moisander med i truppen – kan göra debut mot HJK

Niklas Moisander är med i MFF:s trupp
Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN
Även Jo Inge Berget närmar sig spel
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Niklas Moisander kan äntligen få göra sin debut i Malmö FF.

Mittbacken är med i morgondagens trupp mot HJK Helsingfors.

Även Jo Inge Berget är aktuell för spel.

Niklas Moisander plockades in från Werder Bremen under sommaruppehållet. Den 35-åriga mittbacken har ännu inte fått göra sin debut. Men mot HJK Helsingfors kan den komma.

Huvudtränare Jon Dahl Tomasson bekräftar på dagens presskonferens att Moisander finns med på bänken i morgondagen match.

– Ja han är på bänken. Där finns lite mer plats än när vi spelar i allsvenskan eftersom vi får ha en större bänk, säger Tomasson.

För några dagar sedan pratade Kvällsposten med Moisander om hur han ser på att eventuellt få debutera för Malmö FF i Champions League-kvalet.

– Oavsett om jag spelar eller inte så kommer jag att bidra med min erfarenhet. Jag har spelat i Europa och i Bundesliga och i andra ligor. Så jag vill hjälpa laget så mycket jag kan och sätta exempel i hur man tränar och hur professionell man är, sade han då.

Berget tillbaka efter skada

Tomasson ger även ett glädjande besked för truppen.

Jo Inge Berget haltade av planen efter det allsvenska mötet mot Sirius för någon vecka sedan. Sedan dess har mittfältaren saknas i truppen – men nu är han tillbaka.

– JIB tränar i dag med laget och så får vi se hur det går. Men jag räknar bestämt med att kunna använda honom i matchen, men vi får se hur det går på träningen, säger Tomasson.

Det är första matchen i den andra kvalrundan till Champions League som väntar för Malmö FF i morgon.