Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Miljonregnet efter den nya succén i Europa

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Malmö FF är för andra året i rad vidare till 16-delsfinal i Europa League.

Förutom den sportsliga framgången innebär segern mot FC Köpenhamn ett nytt miljonregn över MFF.

Europa Leagues gruppspel är avgjort.

Dynamo Kievs poängtapp hemma mot Lugano gör att både Malmö FF och FC Köpenhamn är vidare till 16-delsfinal i Europa League.

Arnor Traustasons mål i Parken gav ändå en seger som är betydelsefull. Det gjorde att MFF gick om FC Köpenhamn och tog gruppsegern. Därmed får det svenska laget en enklare lottning till 16-delsfinalen.

– Just nu känns det enormt stort att vinna här mot FCK, det är så mycket med i det hela. Vinna gruppen och gå vidare. Det är mycket känslor, säger Daniel Andersson, sportchef i MFF.

Får miljoner

Malmö FF är Sveriges rikaste fotbollsförening. Segern mot FCK innebär ett stort tillskott till klubbkassan – och att man drygar ut det ekonomiska avståndet till sina allsvenska konkurrenter.

En förlust hade inte gett en krona, ett kryss hade gett 2 miljoner kronor. För matchsegern belönas MFF nu i stället med 6 miljoner.

Gruppsegern ger 10,5 miljoner i stället för de 5,2 miljoner som en andraplats hade gett.

Dessutom belönas vare lag som tar sig till 16-delsfinal med 5,2 miljoner kronor.

Malmö FF är alltså 21,7 miljoner kronor rikare efter slutsignalen jämfört med inför avspark.

– Det har jag inte funderat på alls. Men just att vi tar steg, att vi kan slå FCK här som är större än oss och har mer pengar men vi kan ändå mäta oss. Det är härligt, det är också det som är tjusningen med fotbollen, säger Daniel Andersson.