Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Mikael Antonsson slutar spela fotboll

Mikael Antonsson.
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Mikael Antonsson har bytt en spelarroll mot en plats i tränarstaben i FC Köpenhamn.

Nu säger 36-åringen sig ha gjort sitt på plan.

– Det kanske finns ett old boys-lag som vill ha mig, säger han till tipsbladet.dk.

Den före detta landslagsspelaren Mikael Antonsson ska formellt sett ha spelat sin sista elitmatch. 36-åringen vars kontrakt med den danska huvudstadsklubben löper ut till sommaren lägger skorna på hyllan.

– Ja det tror jag. Det finns kanske ett old boys-lag som vill ha mig, säger han till tipsbladet.dk.

Antonsson har bara spelat sju minuter för FC Köpenhamn den pågående säsongen och har i stället blivit en del av teamet som backar upp huvudtränaren Ståle Solbakken.

"Långt från deras nivå"

Trots att han säger sig ha gjort sitt på plan är redo att hoppa in om det är så att det krisar, men ser sig själv primärt som assisterande tränare.

– Allt är möjligt, men nu står jag här och pratar med dig iförd en röd jacka medan spelarna har svart lagställ. Jag håller i gång, men jag är långt ifrån deras nivå.

Mikael Antonsson spelade 193 matcher för FC Köpenhamn och har representerat det svenska landslaget vid 28 tillfällen. Han har tidigare också spelat för lag som grekiska Panathinaikos, italienska Bologna och österrikiska Austria Wien. Sin allsvenska debut gjorde Karlskronasonen för IFK Göteborg.