MFF:aren Lucas Gomes efter provspelet med Manchester United mot Birmingham City. Foto: PRIVATMFF:aren Lucas Gomes efter provspelet med Manchester United mot Birmingham City. Foto: PRIVAT
MFF:aren Lucas Gomes efter provspelet med Manchester United mot Birmingham City. Foto: PRIVAT
MFF:aren Lucas Gomes under provspelet med Manchester United mot Birmingham City. Foto: PRIVATMFF:aren Lucas Gomes under provspelet med Manchester United mot Birmingham City. Foto: PRIVAT
MFF:aren Lucas Gomes under provspelet med Manchester United mot Birmingham City. Foto: PRIVAT
MFF:aren Lucas Gomes under provspelet med Manchester United mot Birmingham City. Foto: PRIVATMFF:aren Lucas Gomes under provspelet med Manchester United mot Birmingham City. Foto: PRIVAT
MFF:aren Lucas Gomes under provspelet med Manchester United mot Birmingham City. Foto: PRIVAT

MFF:are på väg till Manchester United

Publicerad

Ytterligare en svensk är på väg till Manchester United.

Malmö FF-talangen Lucas Gomes, 14, är på väg att bli klubbkamrat med Zlatan Ibrahimovic och Victor Nilsson Lindelöf.

– Provspelet med United var en dröm, säger Gomez till ungdomsfotboll.se. 

Nya uppgifter sipprade ut på torsdagskvällen när Lucas Gomez svarat för ett av målen i u-kampen mellan MFF och Trelleborgs FF (2-0).

Det kan ha varit 14-åringens sista match på svensk mark. För den engelska storklubben vill ha jättebegåvningen direkt.

– Tyvärr tror jag inte vi får behålla honom, säger MFF:s u-tränare Mikael Brandrup till Skånesport.

Redan spelat med United

Brandrup berättar om jätteintresset för den unge anfallaren som kallades till Portugals U15-landslag för två veckor sedan.

– Lucas var i Manchester vecka 44 och tyvärr tror jag inte att vi får behålla honom. Han flyttade hit från Karlskrona hösten 2016 för att gå på vår Idrottsgrundskola och visst kan man tycka att han borde vänta till dess att han gått ut skolan innan han flyttar igen. 

– Men jag förstår att det lockar med United, säger Brandrup.

Lucas Gomes har redan publicerat bilder på sitt Instagram-konto när han spelar i den klassiska röda tröjan för Manchester United Football Academy.

Gomes levererade direkt – och lovordades efter matchen. Den unge MFF:aren svarade för enda United-målet när Birmingham City vann med 3-1.

En dröm för Lucas

Tidigare i höst har Rines Arifi, 14, från Malmöklubben Husie varit i United för att träna och provspela.

Nu riktas fokus mot Lucas Gomes som uppges vara nära en övergång.

Men först väntar ett läger med Portugals U15-landslag (18-20 december).

– Det är verkligen en dröm som har gått upp i uppfyllelse. Jag har alltid drömt att få spela i ett landslag och nu får jag chansen till det. 

– Precis som provspelet med Manchester United var en dröm så är detta det också och jag skall fortsätta att jobba hårt så att fler drömmar går i uppfyllelse, säger Lucas Gomes till ungdomsfotboll.se. 

Relaterade ämnen
Jan Peter Andersson
Jan Peter Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag