Foto: ANDREAS HILLERGREN/TT / TT NYHETSBYRÅNFoto: ANDREAS HILLERGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: ANDREAS HILLERGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅNFoto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
 Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Foto: ANDREAS HILLERGREN/TT / TT NYHETSBYRÅNFoto: ANDREAS HILLERGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: ANDREAS HILLERGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN

Hugger tillbaka – efter kritiken från Pehrsson

Publicerad

MALMÖ. Malmö FF är klart för semifinal i svenska cupen efter en stundtals grinig match mot IFK Göteborg.

Magnus Pehrsson menar att Blåvitts Sebastian Eriksson borde ha spelat till sig två gula kort under matchen.

– Sebastian ska ha gult kort, då hade han varit utvisad, säger Pehrsson.

– Han kan börja med att se vad hans egna spelare håller på med, svarar Eriksson.

Det var svenskt klassikermöte och förre Blåvitt-spelaren Sören Rieks i fokus när Malmö FF tog emot IFK Göteborg i en upphaussad cup-kvartsfinal.

Dansken hade också ett bra läge att näta i första halvlek när han vände bort en motståndare och avslutade mot mål, men IFK Göteborgs målvakt Pontus Dahlberg parerade skottet.

Dessförinnan hade hemmalaget tagit ledningen på en hörna. Lasse Nielsen nådde högst före Sebastian Eriksson och knoppade in bollen via studs i marken, under Pontus Dahlberg.

IFK Göteborg försökte flytta fram positionerna i andra halvlek i en stundtals grining match där bland annat Amin Affane hamnade i ett mindre bråk med Markus Rosenberg.

"En ganska solklar seger"

Tobias Hysén hade en gyllene chans att kvittera i 78:e minuten när han löpte loss i en omställning och fick en perfekt pass i djupled av Sebastian Eriksson. Men anfallsveteranens lobb parerades av Johan Dahlin.

– Det är en ganska solklar seger även om den är "smal" med 1-0 som resultat. Det är omställningen som de har en chans på. Vi spelar stabilt, säger MFF-tränaren Magnus Pehrsson till C More.

Magnus Pehrsson tycker att segern var välförtjänt:

– Jag är riktigt nöjd med vår första halvlek, vi har bra tempo och variation i vårt spel. Andra halvlek får vi lite byter och tveksamheter på grund av diverse känningar. Vårt presspel biter inte lika bra, men sedan har vi fler klara målchanser. Dahlberg gör en fantastisk räddning när vi är nära att punktera matchen. Vår andra halvlek är knappt godkänd, men vi vinner välförtjänt, säger Pehrsson.

Ordkriget efter matchen

Oscar Lewicki, Arnor Traustason och Andreas Vindheim klev alla av med känningar. Magnus Pehrsson kunde inte lämna något exakt besked men kunde åtminstone ge en indikation om vad för skador det handlar om.

– Jag kan inte svara på hur allvarligt det är. Men Andreas landar olyckligt och får en rotation i knät. Lewicki hade en känning i ljumsktrakten och Traustason har smärta i foten, säger MFF-tränaren.

Det var fysiskt, vad säger du om det? Var det över eller på gränsen?

– Första halvlek fanns det situationer där flera IFK Göteborg spelare borde haft en varning. Där la man en ribba. Sebastian Eriksson ska ha gult kort, då hade han varit utvisad i andra halvlek. Men vi vet hur han spelar och det är på gränsen. Planen inbjuder också till det, bollen studsar och det skapar sådana situationer, säger Pehrsson.

Sebastian Eriksson menar dock att Pehrsson borde fokusera på sina egna spelare.

– Han kan börja med att se vad hans egna spelare håller på med. De har Markus Rosenberg som springer runt och gör som han vill, säger Eriksson.

Var det en bra nivå?

– Jag tycker att nivån var bra, det var inte så att Glenn Nyberg (domaren) behövde vifta med korten. Det var på en hög allsvensk nivå, om man säger så.

Sebastian Erikssons tuffa spelstil försvarades dock av MFF-kaptenen Markus Rosenberg efter matchen.

– Jag gillar när det smäller i de här matcherna. Jag tar gärna emot smällar om man får ge också. Jag ska inte gnälla. Jag gillar inte spelare som smäller på och gnäller sedan. Sebastian är fair, jag har inget emot honom, han brinner för sitt lag och jag gillar det. 

Rieks: "Vill sätta Östersund på plats"

Sören Rieks vill gärna möta Östersund i en semifinal.

– Det skulle vara skönt att åka till Östersund och få en vinst där och sätta dem på plats, säger Rieks med ett leende.

Markus Rosenberg roas av Rieks kommentar:

– Haha! Han är bra, han kan stå för de nya uttalandena. Jag är gammal nu och är neutral, säger MFF-kaptenen och skrattar.

Asbaghi: "Surt att förlora"

Poya Asbaghi efter förlusten borta mot MFF.

– Alltid surt att förlora. Vi hade ingen annan tanke än att komma hit och sno en semifinalbiljettt. Vi följer vår matchplan bra under större delen av matchen tycker jag. Vi är defensivt solida och hade pratat mycket om att sätta stopp för MFF inläggsspel som vi vet att de gör jäkligt bra. Det gör vi bra i den här matchen, förutom någon gång i första halvlek, säger Blåvitt-coachen.

I semifinalen väntar vinnaren mellan Östersund och Gais för Malmö FF.

Relaterade ämnen
Markus Wulcan
Markus Wulcan

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag