Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

MFF straffas hårt: ”Svårt veta hur Uefa resonerar”

MFF-supportrar tänder bengaler vid bortamatchen mot Genk Foto: Johan Dolck Wall

Malmö FF fälls dubbelt upp av Uefa.

Totalt ska klubben betala nästan 150 000 kronor i böter.

– Tyvärr är bedömningen inte helt konsekvent, säger Malmö FF:s vd Niclas Carlnén till Sydsvenskan.

För en vecka sedan besegrade Malmö FF turkiska storklubben Besiktas i Eurupa Leagues gruppspel med 2–0 hemma på Stadion.

Nu har klubben straffats för förseelser i två av de tidigare matcherna i turneringen.

Den första bestraffningen gäller bristande säkerhet då Uefas delegat på plats bedömt att publik i gångarna på Stadion norra läktare blockerade utrymningsvägarna vid playoff-matchen mot FC Midtjylland.

För det döms Malmö FF att betala motsvarande 83 600 svenska kronor – 8 000 euro –  och till Sydsvenskan säger MFF:s vd Niclas Carlnén:

– Så klart är vårt mål att ha helt fria gångar. Vi försöker informera och publikvärdarna jobbar med det. Men tyvärr är bedömningen inte helt konsekvent och det är helt delegatens uppfattning som styr. Det är svårt att veta hur Uefa resonerar.

Malmö FF har mer böter att vänta

Utöver böterna för de blockerade gångarna hemma mot FC Midtjylland döms Malmö FF att betala motsvarande 62 700 kronor – 6 000 euro – för de bengalar som tändes på MFF:s läktarsektion i Herning vid bortamötet mot de regerande danska mästarna.

– Vi är tydliga på vår syn på det här. Våra evenemang ska vara tillgängliga, säkra och trygga och gör vad vi kan för att förhindra pyrotekniken, säger Niclas Carlnén till Sydsvenskan.

Även vid Malmö FF:s bortamatch i gruppspelet mot belgiska Genk tändes bengaler på MFF:s läktarsektion. Något som med all sannolikhet kommer att leda till ytterligare bestraffning.

Den matchen är dock ännu inte helt utredd av Uefa.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!