Salif förstod tidgt att det handlade om en svår hälskada. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅNSalif förstod tidgt att det handlade om en svår hälskada. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Salif förstod tidgt att det handlade om en svår hälskada. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Salif Camara Jönsson skadad sig i träningsmatchen mot Öster. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅNSalif Camara Jönsson skadad sig i träningsmatchen mot Öster. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Salif Camara Jönsson skadad sig i träningsmatchen mot Öster. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Patrick Winqvist. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅNPatrick Winqvist. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Patrick Winqvist. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN

Mardrömmen för TFF: "Fick värsta beskedet"

Publicerad

Vilket mardrömsbesked för Trelleborgs FF inför allsvenska combecaken.

Skyttekungen Salif Camara Jönsson, 34, bekräftar att hälsenan är av.

Nu jobbar TFF för att ta in en ersättare.

– Vi vill vara slagkraftiga, säger tränaren Patrick Winqvist. 

Salif Camara Jönsson skadad sig i träningsmatchen mot Öster den gångna helgen.

Anfallsstjärnan förstod direkt att det handlade om en svår skada på hälsenan när det small till i vänster fot.

På torsdagen var alla undersökningar klara.

"Tråkigt nog fick jag värsta tänkbara besked...jakten fortsätter. Tack för ert stöd!", skriver Salif på Twitter.

Kronvall bekräftar

TFF:s klubbdirektör och sportchef Mattias Kronvall säger så här till klubbens hemsida:

– Det är dessvärre så att hälsenan har gått av. Hur lång rehabiliteringen kommer att bli är svårt att säga idag. Vi kommer att veta mer efter operationen men klart är att han blir borta en längre tid.

Patrick Winqvist lider med Camara Jönsson.

– Han var min kapten och skulle leva sin dröm att spela i allsvenskan. Beskedet innebär dock inte att han är borta för all framtid. Men, med tanke på hans ålder kan vem som helst kan räkna ut att livet som fotbollsspelare varar inte för evigt.

– Han har kämpt 29 år för att ta sig till allsvenskan. När han väl är där får han inte starta säsongen, säger Winqvist – och suckar:

– Är det någon man inte vill bli av med är det kaptenen för laget.

TFF:s nya plan

Redan nu arbetar TFF för att ersätta skyttekungen.

– Det finns möjligheter att föreningen ersätter platsen i truppen. Jag måste ha ytterligare en offensiv spelare tillgänglig, säger Patrick Winqvist.

Han avslutar:

– Jag har inte fått hundraprocentigt besked. Men det kan vara så att föreningen agerar. Vi vill vara slagkraftiga, nu har vi en spelare mindre att tillgå.

Relaterade ämnen
Jan Peter Andersson
Jan Peter Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag