Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Bengtsson stor hjälte för Malmö i rysaren

”Avslutet är ju magiskt”
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: ANDREAS HILLERGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN

Malmö FF är vidare i Europa League. 

Efter en svängig match hemma mot NK Domzale lyckades skåningarna vinna med 3-2.

Stor matchhjälte blev mittbacken Rasmus Bengtsson. 

– Vi släppte in lite mål så jag kände mig lite skyldig att hjälpa till framåt också, säger Bengtsson efter matchen i Viaplay. 

Malmö FF hade med sig ett oavgjort resultat, 2-2, från bortamatchen i Slovenien mot NK Domzale. 

Hemma på Stadion började matchen lite trevande med ett par chanser åt båda hållen. 

Och det var bortalaget NK Domzale som skulle ta ledningen efter cirka kvarten spelat. Efter att par slarviga passningar så tappade till slut Oscar Lewicki bollen. Senijad Ibricic kunde sno åt sig bollen och passa fram till Shamar Nicholson som tryckte av bössan och skickade upp ledningsmålet ribba in vid Dusan Melichareks första stolpe. 

– Vad händer med Malmöförsvaret?, de går bort sig, säger experten Pontus Kåmark i Viaplays sändning. 

Rosenberg målskytt

Men Oscar Lewicki skulle få sin revansch efter bolltappet bara minuter senare. Sören Rieks slog en passning till Lewicki som vek in i banan och tryckte av ett vristskott rakt på målvakten som inte orkade styra undan den och det var kvitterat.

Cirka tio minuter efter kvitteringsmålet skulle Sören Rieks stå för hans andra assist för kvällen. Han snappade upp bollen och slog in den. Där inne fanns Markus Rosenberg som hade hittat en bra yta, och kunde göra 2-1 för Malmö. 

– Det är en vana att Rosenberg gör mål i Europa. Jag hoppas han fortsätter några månade till med det, säger Rasmus Bengtsson. 

NK Domzale kvitterade 

Men Malmö skulle inte få behålla ledningen till halvtid. Sven Karic tog sig förbi Malmös försvar och kunde läckert trycka in 2-2

– Avslutet är ju magiskt. Men det är alldeles för enkelt, säger Pontus Kåmark i Viaplays sändning. 

– Klart att 2-2 i paus inte var det vi ville ha. Det var en tajt och svängig match. Vi blir passiva igen efter 2-1 och kommer inte riktigt upp i nivå. Det är lite ängsligt och vi bjuder in lite väl mycket och då åker vi på ännu en kalldusch innan paus, säger Rasmus Bengtsson. 

Rasmus Bengtsson matchhjälte 

Den andra halvleken var det inte lika sprakande som den första. Matchen stod och vägde och det såg länge ut som att matchen skulle sluta 2-2 och gå till förlängning.

Men då fick Malmö en hörna. Behrang Safari slog den och Rasmus Bengtsson nådde högst och kunde knoppa in 3-2 till hemmalaget. Stort jubel utbröt på Stadion och detta innebar att Bengtsson nätat i båda matcherna.

– Vi kommer ut i andra och gör en betydligt bättre halvlek. Vi har mer kontroll på spelet och försvaret och allting. Sedan fick vi läget i slutet. Det är klart det var oerhört skönt, säger Rasmus Bengtsson.  

Ni snackades upp som stora favoriter inför matchen - kan man tala om underskattning med facit i hand? 

– Det är nog mer ni journalister och folk här hemma som underskattar Domzale. De har mycket hot och kvalitet i sina spelare. Vi visste att det skulle avgöras i sista minuterna, svarar Rasmus Bengtsson.  

– Dessa matcher i Europa, det räcker med ett misstag så är man i tuff uppförsbacke direkt. Det är lite svängigt här och där men så länge vi tar oss vidare så är jag nöjd, fortsätter han.  

3-2 stod sig matchen ut och Malmö är vidare till nästa omgång där HSK Zrinjski från Bosnien och Hercegovina står för motståndet.

– Det är väl som Domzale, folk här hemma har inte riktigt koll på laget men de har säkert duktiga spelare. 

– Men vi måste upp en nivå, det kommer bli ännu tuffare. Vi kan växla upp både i Europa och allsvenskan. 

”Kände mig lite skyldig”

Markus Rosenberg var nöjd efter matchen och menade på att det viktigaste är att gå vidare från dessa matcher. 

– Det var lite kämpigt. Vi är väl inte 100 procent i fas. Det känns bättre och bättre. I de här matcherna är det viktigaste att gå vidare och det gjorde vi, säger Rosenberg i Viaplays sändning.

– Backlinjen var kanske lite baktunga och hängde inte med. Men vi fortsätter och har tålamod och skapar extremt mycket chanser, säger han.

Även IFK Norrköping är vidare med 3-0 totalt mot FK Liepaja. BK Häcken fick se sig besegrade med 0-3 mot AZ Alkmaar och deras Europaäventyr är över.