Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Malmö ute ur Europa – går miste om miljoner

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Foto: ANDREAS HILLERGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: ANDREAS HILLERGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN

MALMÖ/STOCKHOLM. Malmö FF är utslaget ur Europa League – och går miste om mångmiljonbelopp. 

Granada vann playoff-matchen med 3-1. 

– Vi var historiskt oturliga som drog ett spanskt lag i playoff, säger Jon Dahl Tomasson. 

Malmö FF tog emot spanska Granada i en avgörande match om en plats i Europa League-gruppspelet. MFF inledde matchen avvaktande och stod upp bra. Granada kom inte till några heta målchanser men i den 29 matchminuten small det. 

Jonas Knudsen tappade positioneringen och med ett fint inspel var Machis helt fri framför Marko Johansson och kunde peta in 1-0.

Ola Toivonen var ett par minuter senare nära kvittering men Rui Silva i gästarna mål stod för en jätteräddning för att förhindra en kvittering. 

Men målet skulle komma. 

Ahmedhodzic nära kvittering

För strax före halvtidsvilan fick Malmö inkast. Som så många gånger förr tog Knudsen upp bollen och kastade långt. Bollen styrdes i stolpen och Jo Inget Berget var påpassligt framme och 1-1 var ett faktum. 

– Ett mycket viktigt mål. Jag tycker att vi ligger bra till och tillåter inte mycket chanser. Det är en öppen match och bara att köra på, säger Berget i Viaplay. 

I den andra halvleken tog Granada återigen ledningen. Den här gången vi ett lågt inlägg som hittade hela vägen till Puertas i bortre som rullade in 2-1. 

”Var en tajt match”

Minuter senare var Anel Ahmedhodzic nära 2-2 men skottet gick rakt på Rui Silva. Istället satte Yangel Herrera 3-1 från nära håll. Därmed är Europaäventyret över för Malmö som nu får sikta in sig på allsvenskan. Dessutom går man miste om 30 miljoner kronor. 

– Vi gör en bra första halvlek, vågar stå relativt högt, vågar gå med hela laget när vi pressar. Vi hittar några farliga omställningar och fina vändningar. 1-1 i halvtid är fullt rättvist. De får ner oss längre i andra halvlek, 10-15 meter. Det blir tungt att komma upp i press. Vi reder ut stormen och spelar rätt bra men får ett omställningsmål på oss, säger Ola Toivonen. 

MFF-tränaren Jon Dahl Tomasson: 

– Vi ville gärna ge våra supportrar en seger i dag. När vi tittar på de som gick till gruppspel är vi bättre än många. Vi var historiskt oturliga som drog ett spanskt lag i playoff, säger Tomasson och fortsätter: 

– I andra halvlek tycker jag att vi har bättre grepp om dem. De får en omställning efter att Isaac kanske skulle haft frispark. Den går genom allt och mellan två spelares ben och så får de ett friläge på andra stopen. Skillnaden i dag är att de gör mål på sina chanser och vi kör det inte. Det är en väldigt stor besvikelse.