Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mardröm för Malmö FF – Rangers väntar i CL-kvalet

Antonio Colak och Malmö FF ställs mot Rangers FC i en potentiell tredje kvalrunda till Champions League.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Rangers tränas av Steven Gerrard.
Foto: RICHARD LEE/SHUTTERSTOCK / RICHARD LEE/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Rangers FC – det är Malmö FF:s potentiella motståndare i Champions League-kvalet.

Det stod klart när den tredje kvalrundan lottades i dag.

Först behöver laget dock ta sig förbi HJK Helsingfors.

Malmö FF är mitt uppe i en intensiv period med matcher både i allsvenskan och i kvalet till Champions League. Den första kvalrundan är avklarad där de slog ut Riga FC med totalt 2-1.

På onsdag går laget in i den andra kvalrundan. Då står HJK Helsingfors för motståndet. Första matchen spelas i Malmö och den andra matchen spelas på tisdag, nästa vecka, i Finland.

Nu är det också klart vilket lag Malmö FF får vinna om de tar sig vidare till den tredje kvalrundan. Nämligen skotska mästarna Rangers FC.

Ställdes mot varandra i CL-kvalet 2011

I laget finns ett välbekant MFF-namn – Filip Helander. Dessutom tränas klubben av den före detta storspelaren och Liverpool-ikonen Steven Gerrard.

Det är inte första gången lagen ställs mot varandra i Champions League-kvalet. 2011 möttes de, även då i den tredje kvalrundan. Malmö FF tog sig vidare till playoff efter totalt 2-1. Där förlorade de mot Dinamo Zagreb – men spelade Europa League.

För Rangers blev förlusten mot Malmö FF extremt kännbar då laget gick i konkurs efter uttåget.

Malmö FF var inte seedade i lottningen till den tredje kvalrunda och lagen de kunde lottas emot var Salvia Prag, Rangers och segraren mellan Röda stjärnan och Kairat Almaty.

Första rundan spelas i Malmö den 3:e eller 4:e augusti med returen veckan därpå.

De väntar vid förlust mot Helsingfors

Skulle Malmö FF förlora mot HJK Helsingfors i den andra kvalrundan går de i stället in i den tredje kvalrundan till Europa League. 

Där står förloraren mellan Olympiakos och Neftci Baku, från Azerbajdzjan, för motståndet. Laget som kommer från Champions League-kvalet börjar borta.

I en tidigare version stod det att Malmö FF möter vinnaren av Olympiakos och Neftci Baku om de förlorar mot Helsingfors, men det ska alltså vara förloraren i det mötet.

Magda om Kosses nya hjärtefråga