Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Vi skapade otroligt mycket målchanser”

Rosenberg: “Bästa matchen sen efter uppehållet”
Malmö FF jublar efter måletFoto: ANDREAS HILLERGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN

Malmö FF har skaffat sig ett drömläge i den tredje kvalomgången till Europa League. 

MFF körde över Zrinjski och vann till slut med 3-0 på hemmaplan efter nytt Europamål av Rasmus Bengtsson. 

– Jag och ”Berget” var framme och sparkade och nickade på allt som rörde sig och till slut fick vi in bollen tillsammans, säger matchhjälten. 

Malmö FF fick bästa möjliga start i tredje kvalomgången till Europa League när Zrinjski besgerades med 3-0 på hemmaplan inför 14 103 åskådare. 

Malmö FF radade upp chanser i första halvlek. Anders Christiansen spelade fram Markus Rosenberg till ett drömläge och samma duo var inblandad i en superchans där Jo Inge Berget avslutade på volley.  

Samtidigt kom Zrinjski till ett friläge, som dock var misstänkt offside. 

– Vi skapade otroligt många målchanser, och med lite flyt borde vi kanske gjort några till, säger Markus Rosenberg.

Det skulle dröja till den 36:e minuten innan MFF spräckte nollan. 

I en tilltrasslad situation efter en hörna letade bollen sig över mållinjen och Rasmus Bengtsson tilldelades målet - men det går inte att se på tv-bilderna om det är han eller Jo Inge Berget som är sist på bollen. 

– Jag och ”Berget” var framme och sparkade och nickade på allt som rörde sig och till slut fick vi in bollen tillsammans, säger Rasmus Bengtsson. 

– Vi hade haft några bra lägen precis innan så det var skönt vi fick in bollen där så att det inte blev mycket frustration i andra.

Malmö körde över Zrinjski

Efter paus blev det desto mer hetsigt på planen när Markus Rosenberg kapade en Zrinjski-spelare bakifrån efter att ha fått två armbågar emot sig i två olika dueller. Domaren valde dock att lugna ner situationen med en muntlig varning till MFF:s kapten.

– Det är fotboll. Men jag tycker inte det var så farligt i dag, säger Rosenberg själv.

Och det var också Markus Rosenberg som i den 66:e minuten petade en tunnel i djupled till Anders Christiansen, som iskallt rullade in bollen för 2-0. 

Malmös målproduktion var dock inte över där. 

I den 75:e minuten var Sören Rieks påpassligt framme på returen från ett skott av Jo Inge Berget och tryckte in bollen från snäv vinkel och 3-0 blev också slutresultatet. 

– Bästa matchen vi gjort sedan uppehållet. Vi släpper inte till något. Vi skapade mycket senast också, men då släppte vi också till en del, säger Rosenberg som får medhåll av Rasmus Bengtsson.

– Det var en väldigt bra match av oss. Vi har kontroll under i stort sett 89 minuter, det var ett läge i första när vi är lite heta på gröten och de får ett friläge men Johan är snabbt ute och de lyckas missa. Det var den chansen de hade. 3-0 är ett bra resultat.

Returen spelas på torsdag om en vecka. 

– Det är halvtid, men det är klart att vi är nöjda med resultatet, säger Markus Rosenberg.

– Jag gillar de här matcherna.