Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Legendarens hyllning: ”Ett imponerande lag”

Steven Gerrard hyllar Malmö FF inför tisdagens stormöte i Champions League-kvalet.
Foto: LUKE NICKERSON/RANGERS FC/SHUTTERSTO / LUKE NICKERSON/RANGERS FC/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOC
Malmö FF säkrade ett dubbelmöte mot Rangers i Europakvalets tredje omgång genom att slå ut finska HJK Helsingfors.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Malmö FF ska ta sig an Steven Gerrads Rangers FC.

Inför Champions League-kvalmatchen hyllar han sina motståndare.

– Vi har stor respekt för dem och de har mycket kvalitet i sitt lag, säger han.

På tisdag går Malmö FF in i den tredje kvalrundan till Champions League. Där skotska mästarna Rangers FC står för motståndet. Laget tränas av Liverpool-ikonen Steven Gerrard som på presskonferensen inför dubbelmötet hyllade Malmö FF.

– Jag tycker de är ett väldigt imponerande lag, väldigt fysiskt starka och jobbar hårt för sin tränare. Jag tror inte de har en massa egon i sitt lag, de jobbar väldigt hårt för varandra. Det kommer att bli en stor utmaning för oss över två matcher – men en utmaning vi ser fram emot, säger han.

Rangers FC har lagt störst fokus på de tidigare kvalmatcherna som Malmö FF har spelat. Gerrard höjer ett varningens finger för deras presspel.

– Jag tycker det är ett aggressivt lag, framför allt på hemmaplan. Mot Helsingfors så pressade de extremt högt direkt från start. Vi måste ligga rätt i våra positioner och hantera pressen. Vid rätt tidpunkt måste vi vara redo att straffa Malmös backlinje och vi vet var ytorna finns för att såra dem.

”Deras nummer nio är fantastisk”

Malmö FF har haft en minst sagt hektisk sommar, med en guldjakt hemma i Sverige som varvats med Champions League-kval.

Rangers å sin sida påbörjade ligaspelet så sent som den 31 juli, när det blev seger med 3-0 mot Livington.

– De är uppenbarligen bra inne i deras säsong nu och har startat den väldigt starkt. Så det kommer vara ett lag med självförtroende, säger Steven Gerrard, och fortsätter: 

– De kan spela med en fyrbackslinje och en fembackslinje så vi måste vara redo oavsett vilken utmaningen blir. Jag gillar att de har tekniska spelare som vill vara uppfinningsrika runt boxen. Deras nummer nio (red. anm. Antonio Colak) är en fantastisk spelare, säger han.

Rangers saknar flera spelare

Han vill inte svara på frågan om hans lag är favoriter i dubbelmötet utan hänvisar i stället till oddsen på bettingsidor. Och där är Rangers FC favoriter.

Men laget saknar några viktiga spelare. En av deras främsta målskyttar, Kemar Roofe och finländaren Glen Kamara är avstängda. Anfallsstjärnan Alfredo Morelos sitter i karantän och missar matchen med stor sannolikhet.

– Det kommer bli en tuff utmaning för oss, men vi är ett bra lag också. Vi behöver hantera de första 90 minuterna först och främst och ge oss ett bra utgångsläge för nästa vecka. Men vi måste vara bra över båda matcherna om vi ska få en chans att gå vidare till playoff.