Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Varenda gång jag pratar om det blir jag förbannad”

Pontus Jansson.Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Pontus Jansson.Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Leeds missade i kvalet till Premier League.

Nu funderar Pontus Jansson på sin framtid.

– Man kan allt och då vill man ha en ny utmaning, säger landslagsbacken

Siktet var inställt på uppflyttning och Leeds vann med 1-0 borta mot Derby i kvalet. Pontus Jansson var fotskadad men i returen på hemmaplan var han med – på bänken.

Då vann Derby med 4-2 och Leeds dröm om Premier League gick i kras.

– Det är fortfarande segt, så klart. Jag grämer mig som fan fortfarande. Jag har pratat om det med familj och vänner och det blir nästan bara surare för varje dag. Varenda gång jag pratar om det blir jag förbannad, säger Pontus Jansson.

Att han själv satt på bänken, i stället för att vara på planen, smärtar.

– Ja, det gör det hela ännu värre. Jag var fly förbannad efter matchen, så klart. Jag har spelat varje match hela året och så kan man inte påverka det, det gör det ännu värre, säger Jansson.

”Hoppas jag inte skadar mig”

Just nu är mittbacken hemma i Malmö och håller i gång med MFF inför den kommande landslagssamlingen.

– Det var tungt i dag. Och långt. Från en militärförläggning till en annan men det var skönt med ett hårt pass, säger Jansson efter onsdagsträningen.

Fotskadan är läkt och Jansson ser fram emot matcherna mot Malta och Spanien där ha med stor sannolikhet får starta eftersom Andreas Granqvist har skadebekymmer.

– Det ska bli kul. Jag har inte varit på landslaget på nästan hela året. Jag har missat varje samling. Hoppas att jag inte skadar mig den här veckan.

Pontus Jansson på läktaren i Malmö FF:s senaste match, mot Kalmar FF.Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Leeds stannar kvar i Championship nästa säsong men det betyder inte per automatik att Pontus Jansson gör det. 

– Vi får se. Nu är det landslaget och sen måste jag ha semester. Vi trivs fantastiskt bra. Det hade varit kul att spela Premier League men jag har tre år kvar på kontraktet så det är bara dumt att prata om någonting annat. Vi får se vad som händer.

Känner du att du har Premier League-nivå i dig?

– Det får andra bedöma men jag har alltid trott på mig själv så det tycker jag. Det är som när man har spelat i Malmö i fyra, fem säsonger. Man kan allt och då vill man ha en ny utmaning. Men vi får se.