Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Trots mardrömsläget: ”Då är vi klara för EM”

Mattias Svanberg. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Mattias Svanberg under tiden i Malmö FF. Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Bara seger duger i gruppavslutningen mot Belgien.

Ex-MFF:aren och Bologna-proffset Mattias Svanberg tvekar inte en sekund om det svenska U21-landslagets EM-chanser.

– Jag är inte orolig alls, säger mittfältaren.

I fredags avgjorde Mattias Svanberg mötet med Ungern med en volley ribba in.

Efter 0-1 mot Turkiet i Helsingborg tappade Sverige gruppledningen och måste nu besegra Belgien på hemmaplan för att gå direkt till EM.

– Det funkade inte i dag. Vi skapar chanser för att göra fyra, fem mål men lyckas inte förvalta dem, säger Mattias Svanberg som ändå ser ljust på det svenska U21-landslagets framtid.

– Det är bara att ta med det positiva ändå. Vinner vi nästa match då är vi klara för EM. Även om vi just nu är besvikna så har vi allt i egna händer.

Bortamötet med Belgien slutade 1–1 och den matchen kombination med hemmaplan i Kalmar den 16:e oktober gör Mattias Svanberg hoppfull

– Vi har bra möjligheter. Absolut. Vi vet hur bra vi kan vara när vi når vår högstanivå. Jag är inte orolig alls. Jag ser det som en bra möjlighet.

För Svanberg som i somras lämnade Malmö FF för italienska Bologna för en övergångssummar runt 50 miljoner skulle ett slutspel innebär att mittfältaren får spela turneringen i sitt nya hemland.

– Det skulle betyda mycket för mig. Framför allt att bara nå ett EM-slutspel. Jag har varit med i ett med U17 innan, nu är det på en ny nivå, det hade varit riktigt riktigt kul.

Hur trivs du i Italien?

– Jag trivs jättebra. Det har jag gjort redan från starten och jag känner att jag kommer in i det allt mer.

Vad tänker du om det som händer i Malmö med 16 raka matcher utan förlust och Europa League-gruppspel om hörnet?

– Det gläder mig, absolut. Jag vill se Malmö FF vinna varenda match. Det är riktigt skönt att man har vänt trenden, säger Svanberg som tillsammans med Bolognas andra ex-MFF:are, Filip Helander, noga följer sitt gamla lag.

– Vi kollar på matcherna tillsammans i hans (Helanders) lägenhet. Det är ingenting vi missar. Det blir en spännande höst, säger Mattias Svanberg.

En förklaring till att Sverige var uddlöst framåt var att hela U21-kvalets skyttekung (sju mål) Carlos Strandberg saknades på grund av sin lårskada.

Anfallaren kör rehab i Malmö och förhoppningarna är goda att Strandberg kan vara tillbaka i spel till matchen mot Belgien.

Läs mer: Svenska U21-stjärnan efter sitt utbrott – "Inget som hör hemma på planen"

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!