Martin O´Neill Irland förbundskapten. Foto: KIERAN MCMANUS / KIERAN MCMANUS / BACKPAGE IMAGES DPPI AGENCE DE PRMartin O´Neill Irland förbundskapten. Foto: KIERAN MCMANUS / KIERAN MCMANUS / BACKPAGE IMAGES DPPI AGENCE DE PR
Martin O´Neill Irland förbundskapten. Foto: KIERAN MCMANUS / KIERAN MCMANUS / BACKPAGE IMAGES DPPI AGENCE DE PR
Parken i Köpenhamn. Foto: NILS PETTER NILSSONParken i Köpenhamn. Foto: NILS PETTER NILSSON
Parken i Köpenhamn. Foto: NILS PETTER NILSSON
Irland stoppade Danmarks stjärna Christian Eriksen. Foto: ANDERS KJAERBYE / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅNIrland stoppade Danmarks stjärna Christian Eriksen. Foto: ANDERS KJAERBYE / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Irland stoppade Danmarks stjärna Christian Eriksen. Foto: ANDERS KJAERBYE / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Totalsågningen: "Den var hemsk"

Publicerad

Irland fick med sig ett drömresultat inför playoff-returen mot Danmark.

Då sågade förbundskaptenen, tränarlegendaren Martin O´Neill, Parken.

– Den var hemsk, säger O´Neill.

Ett fullpackat Parken exploderade minuten före avspark, nationalsången fick betongen att darra och på det avfyrades rödvita fyrverkerier från arenans tak.

Men mycket mer dansk dynamit blev det inte.

Henrik Larssons gamla manager från Celtic, Martin O´Neill, var på Parken med sitt Irland för att krympa ytor, radera Christian Eriksens lekplatser och få med sig ett resultat till returen i Dublin.

Tre danska jättelägen

Och med disciplin och dansk oskärpa lyckades irländarna.

Åge Hareides hemmalag skapade tre riktigt stora chanser.

Men brände dem alla.

I 11:e minuten: Jens Stryger sköt, Darren Randolph räddade, Andreas Cornelius sköt och Radolph fångade returen.

I 33:e minuten: Christian Eriksen sköt, Randoph lämnade retur och Pione Sisto –John Guidettis lagkamrat från Celta Vigo – hade halva målet öppet.

Men sköt utanför.

I 90:e minuten. Jens Stryger Larsens inlägg nickades av Yussuf Poulsen men Randolph fick fingerspetsarna på den och tippade till hörna.

"Planen hemsk"

Martin O´Neill var nöjd med resultatet.

– Vi gör en solid insats, säger O´Neill som var betydligt mindre nöjd med underlaget i Parken

– Planen var hemsk. Vi såg det redan i går när taket var stängt. Den var inte bra, men vi lyckades anpassa oss.

O´Neills Irland skapade ett läge på hela matchen. Det kom när högerbacken Cyrus Christie på egen hand gav sig i väg på högerkanten och plötsligt kom fri från högerläge med Kasper Schmiechel. 

Den danska målvakten täckte förtjänstfullt och i övrigt var Irland inte speciellt imponerande spelmässigt.

– Vi kommer att vara bättre med bollen i Dublin. Inför vår hemmapublik kommer vi att skapa mer, det måste vi. Vi måste göra mål för att gå vidare, säger O´Neill.

Returen spelas på tisdag 20.45.

Relaterade ämnen
Mattias Larsson
Mattias Larsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag