Kalle Johnsson är en av de målvakter som kan ersätta Robin Olsen. Foto: Petter Arvidson / BildbyrånKalle Johnsson är en av de målvakter som kan ersätta Robin Olsen. Foto: Petter Arvidson / Bildbyrån
Kalle Johnsson är en av de målvakter som kan ersätta Robin Olsen. Foto: Petter Arvidson / Bildbyrån
Kalle Johnsson och Robin Olsen under en landslagsträning. Foto: Kenta Jönsson / BildbyrånKalle Johnsson och Robin Olsen under en landslagsträning. Foto: Kenta Jönsson / Bildbyrån
Kalle Johnsson och Robin Olsen under en landslagsträning. Foto: Kenta Jönsson / Bildbyrån
Robin Olsen är skadad och missar därför minst två landskamper. Foto: Emil Langvad / TTRobin Olsen är skadad och missar därför minst två landskamper. Foto: Emil Langvad / TT
Robin Olsen är skadad och missar därför minst två landskamper. Foto: Emil Langvad / TT

"Ska visa att jag vill ha hans plats"

Publicerad

Robin Olsen är skadad och missar landskamper inför sommarens VM.

Då vill Kalle Johnsson ta hans plats.

– Jag har varit med på alla samlingar och spelar kontinuerligt här nere i Frankrike så jag tycker att jag borde vara aktuell, säger Johnsson.

Sverige möter både Chile och Rumänien i mars. Robin Olsen skadade nyckelbenet när hans FC Köpenhamn mötte Hobro på onsdagskvällen och missar därför de båda landskamperna. Det är fortfarande oklart exakt hur länge Olsen blir borta. Med tanke på att VM närmar sig är de kommande månaderna viktiga för de som än så länge stått i skuggan av Olsen.

Kalle Johnsson är en av dem.

Han är Guingamps givna förstaval och har spelat serietians samtliga 27 matcher i Ligue 1 den här säsongen.

– Fotbollsmässigt funkar allt jättebra för mig här nere. Jag trivs bra, konstaterar Johnsson.

Kalle Johnsson utmanar Robin Olsen

Med Robin Olsen borträknad den närmsta tiden hoppas Johnsson att han blir förstavalet hos förbundskaptenen Janne Andersson.

– Jag borde absolut vara i närheten tycker jag. Det är tråkigt för Robin. Det är aldrig roligt med skador och jag hoppas att han får en snabb rehabtid men samtidigt ska jag ta tillvara på varje möjlighet jag får och visa att jag vill ha hans plats. Det är bara att fortsätta att visa framfötterna här nere i Frankrike och sen göra det på samlingarna med landslaget också, om jag blir uttagen.

Är du redo att utmana Olsen om förstaplatsen inför VM?

– Nu ska vi inte gå händelserna i förväg. Men det är klart att jag känner mig redo om jag skulle få spela. Men det är långt till dess. Nu handlar det bara om att fortsätta prestera, fortsätta spela, hålla sig frisk och skadefri. Sen får vi se hur läget är när vi närmar oss.

 

LÄS MER: Sveriges grupp och spelschema i fotbolls-VM.

 

Känner Janne Andersson sen länge

Hur är din kontakt med Janne Andersson?

– Han var ju med och gav mig mitt första A-lagskontrakt i Bollklubben (Halmstads BK) en gång i tiden. Men nu har vi väl inte så jättemycket kontakt. Man får en kallelse till samlingarna och sen träffas man där. Vi snackade i telefon för något år sen när han var ganska ny som förbundskapten men ingenting efter det. Han kanske pratar mer med de som är ordinarie, men jag vet inte.

Vilka ser du som dina främsta utmanare nu när Robin är skadad?

– Kribba (Kristoffer Nordfeldt, Swansea) fick ju spela cupmatch häromdagen och han är väl med i snacket. Pontus Dahlberg är intressant. Sen har vi Rinne och så har vi Hopf i Turkiet. Det är duktiga målvakter så man får verkligen visa att man förtjänar en plats om man ska ha en.

Relaterade ämnen
Johan Dolck Wall
Johan Dolck Wall

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag