Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Pontus Jansson lämnar återbud

Pontus Jansson Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Mattias Svanberg Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Pontus Jansson tvingas lämna återbud till landslaget.  

Nu kallas i stället Mattias Svanberg in till truppen.
– Svanberg har blommat i höst och då vill jag gärna att han får chansen, säger Janne Andersson. 

Under måndagen samlas det svenska herrlandslaget inför de två sista matcherna i Nations League mot Turkiet och Ryssland. 

Nu tvingas mittbacken Pontus Jansson att lämna återbud efter att ha stukat foten i helgens match med sitt klubblag Leeds, det meddelar Svenska Fotbollsförbundet. 

Janne Andersson avstår att ta in någon ersättare i backlinjen och väljer att i stället kalla in Mattias Svanberg, mittfältare i Bologna. 

– Vi har tre mittbackar i Victor Nilsson Lindelöf, Andreas Granqvist och Filip Helander. Jag kände liksom att nu fick jag chansen att ta in Svanberg, han var redan aktuell under den ordinarie truppen men hamnade utanför. Sebastian Larsson och Albin Ekdal har lite känningar i ljumskarna och därför har vi nog större behov av en mittfältare inför de här matcherna, säger Andersson. 

”Presterat bra”

Svanberg har tidigare spelat i U21, U19 och U17 men är  debutant i A-landslagssammanhang. 

– Han har presterat bra i Bologna under hösten, där han spelar kontinuerligt, och jag tycker att han har utvecklats ytterligare sedan han lämnade Malmö. Han har också gjort fina prestationer i vårt U21-landslag, säger förbundskapten Janne Andersson på förbundet hemsida. 

 

LÄS MER: Nations League enkelt förklarat: Så tar sig Sverige till EM