Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Nya beskedet om Granqvists skada

Andreas Granqvist.
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Andreas Granqvist.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Victor Nilsson Lindelöf tvingas lämna återbud till den EM-kvalsamling som startar samma dag som den allsvenska våravslutningen.

Då kommer nytt besked om Andreas Granqvists skadestatus.

– Granen är rökt fram till sommaruppehållet, säger Helsingborgs IF:s tränare Per-Ola Ljung.

Andreas Granqvist har dragits med problem i först ljumskar och sedan i magmuskulaturen sedan en bortamatch mot Kalmar den 24:e februari.

Landslagskaptenen spelade dock båda EM-kvalmatcherna i slutet av mars – mot Rumänien och Norge – samt Helsingborgs IF:s fem inledande allsvenska matcher.

Sedan gick det inte längre.

– Jag kommer att ta ett uppehåll nu, sa Granqvist efter 1–1-matchen hemma mot Sundsvall samtidigt som han inte trodde att EM-kvalet i juni skulle vara i fara.

– Nej, nej. Så länge hoppas jag inte det blir, sa Granqvist.

HIF-kaptenen var sedan ur spel i tre allsvenska omgångar för att göra comeback hemma mot AIK förra veckan.

Det slutade med att Andreas Granqvist tvingades bryta matchen efter 65 minuter sedan smärtorna kommit tillbaka.

– Vi får ta det dag för dag, det är ändå några veckor kvar innan landslagssamling men just nu är det inte jättepositivt, sade Granqvist då.

Ljung: ”Granen är rökt”

Nu lämnar Helsingborgs IF:s huvudtränare Per-Ola Ljung närmare besked om Andreas Granqvists framtid för de två återstående allsvenska matcherna innan landslags- och sommaruppehållet.

– Granen är rökt fram till sommaruppehållet, säger Ljung.

Helsingborgs allsvenska våravslutning är Skånederbyt på Olympia mot Malmö FF den 2 juni.

Den matchen spelas samma dag som Janne Anderssons svenska landslag samlas i Stockholm inför EM-kvaldramerna mot Malta och Spanien.

Släpper man som klubb i väg Andreas Granqvist på en landslagssamling om han inte har varit frisk på nästan en månad?

– Ja du, det får vi ta då ju. Det kan jag inte svara på i dag. Här och nu är det någon vecka för tidigt att säga hur det kommer att bli. Men ur den synvinkeln så är den (EM-kvalsamlingen) i farozonen, absolut, säger Per-Ola Ljung och fortsätter.

– Den här landslagssamlingen är definitivt i farozonen, för honom och för landslaget.

HIF vill ha sina spelare i landslaget

HIF-tränaren poängterar dock noga att båda han själv och Helsingborgs IF mer än gärna ser sina spelare i landslagsmiljö.

– Sedan är det inte så att vi vill stoppa någon. Finns det någon möjlighet för våra spelare så är vi jätteglada och stolta för alla landslagsmän i klubben, från A ner till P15.

– Men där är ett beslut någon vecka fram som måste göras, säger Per-Ola Ljung.

Med Victor Nilsson Lindelöf definitivt ur spel och även Andreas Granqvist med största sannolikhet är Pontus Jansson och Filip Helander det just nu mest troliga mittbacksalternativet för Janne Andersson.