Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Jag ringde direkt – och snackade med Antonsson”

Johnsson om petningen: ”Lät väldigt positivt först”
Karl-Johan Johnsson lockades att gå till FC Köpenhamn eftersom det är en storklubb.Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN

Hans FC Köpenhamn lottades mot Malmö FF i Europa League. Karl-Johan Johnsson hoppas på en rolig höst och speltid i de laddade mötena med MFF.

– Det är bara över sundet så det är perfekt, säger Karl-Johan Johnsson

Karl-Johan Johnsson blev tidigare i somras klar för FC Köpenhamn. Trots snålt med speltid i Guingamp i Ligue 1 under våren har målvakten behållit sin status som tvåa i landslaget bakom Robin Olsen och berättar efter landslagets träning på Djursholms IP inför matchen mot Färöarna att han ser fram emot hösten.

– Jag hoppas på att få spela fler matcher än jag gjorde sista halvåret. Gör jag det bra där känns det som att jag kan komma ut igen. Det känns bra att komma dit och de har väldigt mycket koll på mig både fotbolls- och personlighetsmässigt, säger Johnsson.

Han berättar att det lockade att gå till Köpenhamn eftersom det är en storklubb.

– Jag har varit i ganska små klubbar innan och jag kände att jag ville testa spel i en klubb som jagar titlar och Europaspel. Dessutom är det en välskött klubb, Mikael Antonsson är allt-i-allo och har hjälpt mig och min familj att komma på plats.

Lagkamrat med Bendtner

Strax innan transferfönstret stängde vid natten mellan måndag och tisdag fick Karl-Johan Johnsson en ny lagkamrat då Nicklas Bendtner blev klar för klubben. Johnsson tror att den kontroversielle dansken blir en viktig förstärkning.

– Det blir spännande. Vi har haft knäskador på våra offensiva krafter Ndoye och Wind så vi behövde få upp någon lite stor och stark där framme. Jag tror han blir bra för oss.

”Kommer bli väldigt laddat”

Höstens kanske största höjdpunkt för Karl-Johan Johnsson blir de nordiska derbyna mot Malmö FF. Han känner flera spelare hos motståndarlaget.

– Jag ringde direkt och snackade med Marcus Antonsson. Vi är väldigt bra vänner berättar Johnsson och fortsätter.

– Det kommer bli sjukt kul. Två grymma matcher med bra stämning och allt runtomkring. Det kommer bli väldigt laddat men det är bara kul för oss spelare. Det blir en extra gnista när det bara är över sundet så det är perfekt.

När det gäller den allsvenska slutstriden håller han en tumme för Malmö.

– Det skulle vara lite kul om Djurgården tar det men samtidigt känner jag många i Malmö och dem önskar jag all framgång.