Foto: TOMAS LEPRINCEFoto: TOMAS LEPRINCE
 Foto: TOMAS LEPRINCE
Alexander Isak och Carlos Strandberg firar Sveriges 3–0-seger mot Malta Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅNAlexander Isak och Carlos Strandberg firar Sveriges 3–0-seger mot Malta Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Alexander Isak och Carlos Strandberg firar Sveriges 3–0-seger mot Malta Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Isak och Strandberg – Sveriges nästa superanfall

Publicerad

Den ena flyttade hem till lilla Sverige och har börjat hitta sig själv igen.

Den andra flyttade ut i stora fotbollsvärlden och söker efter sin plats i den.

Men tillsammans har Carlos Strandberg och Alexander Isak potential att bli ett stort anfallspar för Sverige.

Våren 2016 spelade Carlos Strandberg och Alexander Isak tillsammans i AIK.

Nu har Isak via en transfer värd 90 miljoner kronor gått vidare till Champions League-klubben Dortmund.

Carlos Strandberg har tagit vägen från AIK, tillbaka till CSKA Moskva, vidare till Club Brügge varifrån han lånades ut till Westerlo för att till slut landa i Malmö.

På tisdagskvällen stod Isak och Strandberg återigen sida vid sida i samma lag, som anfallare för det svenska U21-landslag som ska försöka ta sig till EM i Italien 2019.

Och det var lätt att se var de båda forna AIK:arna just nu befinner sig i sin karriär.

Alexander Isak har svårt att få speltid i den mördande konkurrensen i Dortmund.

Carlos Strandberg må visserligen vänta på första målet i Malmö FF men har redan gjort avtryck i laget och funnit glädjen efter ett riktigt tungt år.

Där Alexander Isak gjorde en slät figur och uppenbart saknade självförtroende – vid ett jätteläge att bara avsluta direkt valde Isak exempelvis att omständigt ta ner, bara för att helt missa mottagningen – så lyser Strandberg av styrka och mod.

Isak Ssewankambo slog in ett lågt inlägg.

Och Carlos Strandberg dunkade bollen ribba in.

Erdal Rakip precisionslyfte in en lyra.

Och Strandberg placerade in nicken med både kraft och precision.

Vid det andra målet stod Alexander Isak alldeles bakom Carlos Strandberg, i en väldigt talande bild av en anfallare med flyt och självförtroende och en utan.

Men i fotboll svänger det snabbt. 

Och det är onekligen ett spännande anfallspar som svensk fotboll har på tillväxt.

För Carlos Strandberg handlar det om att få lugn att utveckla sina unika egenskaper.

För Alexander Isak om att hitta ett ställe att fortsätta förädla sin fantastiska talang.

Det är snart två år sedan duon spelade tillsammans första gången.

Jag hoppas innerligt att de får spela U21-EM ihop sommaren 2019.

Ett av Sveriges mest framgångsrika anfallspar genom tiderna – Kennet Andersson och Martin Dahlin – började spela ihop i U21-landslaget och sköt sedan Sverige till VM-brons.

Ser man på ren talang har Alexander Isak och Carlos Strandberg ännu större potential än vad den duon hade.

Läs mer: "Hård konkurrens – helt upp till Janne"

Relaterade ämnen
Mattias Larsson
Mattias Larsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag