Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Isaac Kiese Thelin lämnar samlingen efter beskeden

Isak spelklar mot Portugal
Isaac Kiese Thelin lämnar landslagets samling.Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Sebastian Andersson och Alexander Isak är redo för spel igen.

Då bad Isaac Kiese Thelin om att få åka hem till MFF igen.

– Malmö vill ju förbereda sig på bästa sätt i och med att de har match redan på torsdag. Därför är Isaac inte tillgänglig, säger förbundskaptenen Janne Andersson

Issac Kiese Thelin var först inte uttagen till den landslagssamling som nu pågår. När det konstaterades att Alexander Isak och Sebastian Andersson inte kunde spela mot Frankrike kallades först John Guidetti och därefter Isaac Kiese Thelin in som ersättare. Guidetti var den enda av dem som fick speltid.

Det svenska landslagssamlingen pågår fortfarande och på tisdagskvällen väntar möte med Portugal. Med Andersson och Isak friska igen har Kiese Thelin lämnat truppen.

– Han har åkt hem till Malmö, av det enkla skälet att vi kallade in John Guidetti och sen Isaac när vi hade känningar i truppen, men nu är Alexander Isak och Sebastian Andersson friska så då ställde Isaac frågan i samförstånd med mig, och det tycker jag är jättebra, om han kan åka hem säger Janne Andersson.

Malmö FF möter Örebro borta

Malmö FF spelar på torsdag bortamatch mot Örebro och är mitt uppe i förberedelserna som försvårats eftersom Kiese Thelin inte varit den enda spelare på landslagsuppdrag. Anders Christiansen är borta med det danska landslaget, Arnor Traustason är upptagen med det isländska och Felix Beijmo är på plats med det svenska U21-landslaget.