Carlos Strandberg gjorde två av Sveriges mål i 3–0-segern mot Malta i kvalet till U21-EM. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅNCarlos Strandberg gjorde två av Sveriges mål i 3–0-segern mot Malta i kvalet till U21-EM. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Carlos Strandberg gjorde två av Sveriges mål i 3–0-segern mot Malta i kvalet till U21-EM. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Det svenska U21-landslaget jublar efter två segrar och ett kryss på tre kvalmatcher. Foto: BJÖRN LINDGREN/TT / TT NYHETSBYRÅNDet svenska U21-landslaget jublar efter två segrar och ett kryss på tre kvalmatcher. Foto: BJÖRN LINDGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN
Det svenska U21-landslaget jublar efter två segrar och ett kryss på tre kvalmatcher. Foto: BJÖRN LINDGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅNFoto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
 Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

"Hård konkurrens – är helt upp till Janne"

Publicerad

Sveriges hetaste anfallare inför play off till VM?

Carlos Strandberg som sänkte Malta och i snitt gör 1,66 mål per kvalmatch – till U21-EM.

– Vi är ett helt lag som fungerar väldigt bra, säger Strandberg.

När Roland Nilssons U21-landslag inledde kvalet till EM i Italien 2019 gjorde Carlos Strandberg ett äkta hattrick mot Cypern i Falkenberg.

Efter 1–1 borta mot Belgien i fredags avfärdade Sverige på tisdagen Malta i Helsingborg med 3–0.

Och återigen var det Carlos Strandberg som avgjorde för Sverige.

På Isak Ssewankamos låga inlägg dundrade Strandberg kraftfullt in 2–0 via ribban i upptakten av den andra halvleken och med 20 minuter kvar att spela fastställde Malmö FF-anfallaren slutresultatet när han starkt nickade in Erdal Rakips inlägg från vänster.

Fem mål på tre landskamper

De båda målen innebär att Strandberg nu gjort fem mål på de tre EM-kvalmatcher som Sverige spelat i kvalet så här långt.

Något som innebär ett snitt på 1,66 mål per match. 

– Det är klart det är kul att göra mål, säger Strandberg med ett leende

Och med sin styrka, snabbhet och avslutsförmåga i boxen har Strandberg varit Sveriges viktigaste spelare i U21-kvalet så här långt.

Förbundskapten Roland Nilsson:

– Det är skönt att ha en spelare som gör målen. Men hela laget gör det bra, det är flera som är bra offensivt och öppnar upp ytor åt Carlos.

Fem mål på tre kvalmatcher, kan Carlos Strandberg vara en joker inför playoff till VM?

– Oooh. Där är konkurrensen hård. Det är helt upp till Janne (Andersson, A-landslagets förbundskapten). Jag har gärna med honom är vi möter Ungern i nästa match, säger Nilsson.

Strandberg själv säger sig bli bättre och bättre.

– Jag har fått spela i Malmö och växer hela tiden. Det är logiskt att jag går framåt. 

Sveriges 1–0 gjorde Isak Ssewankambo på nick i den 31:a minuten.

Sverige ligger efter tre spelade matcher tvåa i tabellen med sju poäng, en bakom Belgien som har en match mer spelad.

Sveriges nästa match i kvalet spelas borta mot Ungern den 10:e november.

 

Relaterade ämnen
Mattias Larsson
Mattias Larsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag