Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hälsningen från Granqvists föräldrar – efter babylyckan

Andreas Granqvists föräldrar Rose-Marie och Tommy.Foto: Josip Ladan
Andreas Granqvist.Foto: FOTOARENA / FOTOARENA/SIPA USA/IBL SIPA USA

Andreas Granqvist har blivit pappa igen.

Hemma i Påarp gläds hans föräldrar – och skickar via Kvällsposten en hälsning inför VM-kvartsfinalen mot England.

– Vi är jättestolta hur det än går. Hela laget har gjort en fantastisk resa, säger Tommy Granqvist.

Bara drygt 1,5 dygn innan VM-kvartsfinalen mot England kom landslagskaptenen Andreas Granqvists dotter Mika till världen.

Det bekräftades av mamma Sofie Granqvist på Instagram.

https://www.instagram.com/p/Bk4YC7FHIaG/?hl=sv&taken-by=sofiegranqvist

– Ja, det var trevligt. Jag har inte sovit på hela natten. Det är glädjande och skönt att allt gått bra. Det är ju så när Andreas är där borta i Ryssland och hon är hemma, men hon har stöd från släkt och vänner och allting, säger Tommy Granqvist som återigen blev farfar.

Har det blivit några sms till Andreas i natt?

– Ja, det gjorde vi lite grann.

Senare under fredagen räknar Tommy med att han och hustrun Rose-Marie ska besöka svärdottern och barnbarnet på sjukhuset.

– Vi har hållit kontakten och varit uppdaterade hela tiden. Vi har skrivit till Sofie nu på morgonen, men de är säkert trötta efter natten så vi har inte varit där än.

”Vilken resa grabbarna gör”

Andreas Granqvists föräldrar är tillbaka på svensk mark igen efter att ha varit på plats i Ryssland, dels mot Tyskland i gruppspelet och dels när Sverige vann åttondelsfinalen mot Schweiz.

– Vi har åkt mycket, men vi har jobb båda som vi måste ta tag i här hemma nu också. Men vi hade gärna varit där. Vi får se om de går vidare så får det bli Moskva i stället, skrattar Tommy Granqvist.

Han har svårt att sätta ord på den resa som landslaget gjort.

– Det är helt fantastiskt alltihop. Vilken resa grabbarna gör. Det är roligt.

Hur är det att stå som förälder att se sonen leda laget till de här framgångarna?

– Det är jättepositivt och roligt, men det är som Andreas själv säger, det är laget som gör det och som de har levt på. Det är kanske inte det bästa laget på papperet men eftersom de är en lagmaskin har det fungerat hittills och jag hoppas det gör det ett tag till.

Hälsningen till Andreas Granqvist: ”Stolta”

På lördag eftermiddag väntar England i VM-kvartsfinal.

Hur tror du det går där?

– Det kan nog gå hur som helst, men jag hoppas givetvis att de vinner. Jag tror de har rätt så bra chans. Det har gått bra i så många matcher nu. De har visat i alla matcher att de står upp mot alla lag. Det hade varit kul om de kunde gå vidare ett steg till eller två.

Då är det en prestation i paritet med bronset 1994?

– Ja, definitivt. Sen tycker jag att de har gjort en prestation hittills ändå. Det var väl ingen som hade räknat med att de skulle gå så här långt. Hela Sverige lever upp. Det är stort, säger Tommy Granqvist.

Inför VM-kvartsfinalen skickar Tommy Granqvist en hälsning till Andreas Granqvist via Kvällsposten.

– Stort lycka till och fortsätt vara dig själv så går det säkert bra allting. Vi är jättestolta hur det än går. Hela laget har gjort en fantastisk resa.