Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Granqvist: ”Vi är kanske det bästa laget i världen”

Andreas Granqvist. Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅN
Sverige jublar vid VM-succén mot Mexiko. Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

I morgon inleder det svenska landslaget EM-kvalet mot Rumänien på Friends arena.

Blågult är svårt skadesargat men lagkapten Andreas Granqvists tro på EM-slutspel nästa sommar är väldigt stor.

– Vi har inte de bästa spelarna. Men vi är kanske det bästa laget i världen, säger Granqvist.

På lördag kväll 18.00 inleder Janne Andersson och hans landslag resan mot det EM-slutspel som 2020 avgörs i 13 olika europeiska städer.

Förutom lördagens motståndare Rumänien ska Sverige möta Spanien, Norge, Malta och Färöarna.

Ettan och tvåan i varje grupp går till EM.

Andreas Granqvist, som utsågs till lagkapten då Janne Andersson tog över förbundskaptensposten efter Erik Hamrén, är övertygad om att Sverige har väldigt goda möjligheter att nå EM 2020.

Anledningen till det stavas lagarbete.

– Jag är otroligt stolt och nöjd med vad jag presterat i landslaget sedan Janne kom in. Och jag är minst lika stolt över vad vi åstadkommit tillsammans. Det vi har byggt nu tillsammans under Jannes tid har gjort att vi nått de här framgången. Det är ett otroligt lagarbete, säger Granqvist och lyfter det svenska landslagets prestationer till allra högsta nivå.

– Vi har inte de bästa spelarna. Men vi är kanske det bästa laget i världen. Det är inte många som slår oss på lagsammanhållning. Vi har positiv atmosfär i gruppen och det betyder oerhört mycket.

 

Vem spelar mittback bredvid Granen?

För Andreas Granqvist, som parallellt med EM-kvalet förbereder sig för allsvensk comeback med Helsingborgs IF, kan Janne Anderssons betydelse inte överskattas – dels för landslaget, dels för ”Granen” själv.

– Janne sa direkt att han ville ha mig som ny kapten. Sedan den dagen känner jag att jag har tagit enorma kliv. Där är jag otroligt tacksam mot Janne. För jag känner att med det ansvar jag fick av honom och den relationen vi har byggt upp – Janne, Peter (Wettergren, assisterande förbundskapten), jag och laget – har jag växt som människa och också som person i landslaget.

Med Victor Nilssons Lindelöfs och Pontus Janssons återbud av personliga skäl respektive skada är det ännu ovisst vem som tar mittbacksplatsen bredvid Andreas Granqvist mot Rumänien.

 

Läs mer: Andreas Granqvist om stora hotet mot svensk fotboll