Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svanberg om nya intresset från Inter

Inför landskampen mot Danmark meddelades att Janne Andersson drabbats av corona
Mattias Svanberg uppges vara intressant för Inter.Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN
Inters Lautaro Martinez.Foto: MATTEO BAZZI / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Inters tränare Antonio Conte.Foto: ALESSIO MARINI/IPA/SHUTTERSTOCK / ALESSIO MARINI/IPA/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Mattias Svanberg tar ett allt fastare grepp om en startplats i Bologna och på onsdagskvällen spelade han 90 minuter för det svenska landslaget.

Nu berättar den förre MFF-mittfältaren om drömmen om en EM-plats – och intresset från storklubben Inter.

– De har säkert koll, men de har väl koll på 20 spelare till så det är väl bara att namnet är med på listan, säger Svanberg.

Sommaren 2018 flyttade Mattias Svanberg från Malmö för att slå sig in i Serie A. Han slussades sakta men säkert in i Bologna och har fått mer och mer speltid. Den här säsongen har mittfältaren startat i fem av de sju omgångarna.

Hans insatser har gjort att seriekonkurrenten Inter fått upp ögonen, enligt uppgifter i italienska medier.

Själv säger Svanberg att han förmodligen bara är en i mängden av spelare som Inter intresserar sig för, och att det i nuläget inte finns något konkret erbjudande att ta ställning till.

– Som det är nu så är det bara fullt fokus på Bologna. Jag börjar komma in i det mer och mer och har fått spela mycket på sistone, det är väl mest det jag fokuserar på, säger Svanberg.

Svanberg vill spela EM

Men att det skulle vara fullt fokus på Bologna är inte helt sant. För Svanberg försöker också bevisa att han förtjänar en plats i sommarens EM-trupp. På onsdagskvällen fick han spela 90 minuter som högermittfältare i det svenska landslag som förlorade med 2-0 i träningslandskampen mot Danmark.

– Jag trivs så klart lite bättre central men konkurrerar gärna på olika positioner. Om man ser till kommande matcher är det kanske mer aktuellt att komma in på kanten där det ofta görs fler byten, konstaterar Svanberg.

Tycker du att du tog chansen att visa att du vill närma dig en startelva i tävlingsmatcher?

– Man försöker i alla fall. Jag känner att jag hellre misslyckas genom att försöka spela i stället för att bara chansa och skicka upp bollen. Jag vill försöka göra något av det. I bland går det, i bland går det inte.

Sverige möter Kroatien

För det svenska landslaget väntar närmast match mot Kroatien i Nations League.

– Det gäller bara att återhämta sig så bra som möjligt och vara redo om chansen kommer, säger Svanberg.

Oavsett om det blir speltid eller bänken mot Kroatien hoppas Svanberg framöver kunna bevisa för förbundskaptenen Janne Andersson att han förtjänar en plats i EM-truppen.

– Om jag får kontinuerlig speltid i klubblaget så tror jag att jag har en bra chans.

Zlatan räddar Milan med historiskt mål