Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Bakslaget: Seger missar VM-kvalet

Foto: JEPPE GUSTAFSSON/SHUTTERSTOCK / JEPPE GUSTAFSSON/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Bakslag för Caroline Seger och Sverige. 

Landslagskaptenen är skadad och missar VM-kvalmatchen mot Irland. 

Ersätter gör hennes klubbkamrat Emma Berglund. 

– Jag stannar hemma, säger Seger till TT.

Sverige samlas i morgon i Dublin för två matcher. Först ställs Blågult mot Irland i VM-kvalet och därefter väntar Skottland i en träningsmatch. 

Nu står det klart att lagkaptenen Caroline Seger missar samlingen på grund av en skada. Mittfältaren satt på bänken under söndagen när Rosengård säkrade SM-guldet i Piteå. 

– Tyvärr är inte Caroline tillgänglig för vår samling som inleds i morgon. Det är så klart tråkigt både för Caroline och oss i landslaget att hon missar de två kommande matcherna som väntar. Vi hoppas Caroline så snart som möjligt är tillbaka och är redo för spel igen, kommenterar förbundskapten Peter Gerhardsson till förbundets hemsida. 

Berglund ersätter Seger

Redan i förra omgången, när Rosengård ställdes mot Linköping, tvingades hon kliva av på grund av skadan. Det är vaden som ställer till problem.

– Den känns väldigt tajt och har varit det, sade hon till Kvällsposten efter den matchen. 

Segers klubbkamrat Emma Berglund kommer att ersätta landslagsveteranen när Sverige åker till Irland under måndagen.

Rosengårdsspelarna som ska med det svenska landslaget stannar kvar i Stockholm och följer inte med hem till Malmö för att fira.

Det kan Seger – som längtat efter ett nytt guld.

– Det känns lite speciellt att vinna på det här viset. Jag trodde att Häcken skulle ta tre poäng i dag. Äntligen. Det är kul att vara tillbaka, säger hon till TT.