Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bakslaget: Kan nu missa fotbolls-EM

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Pontus Jansson har opererat foten. 

Mittbacken kommer nu att missa landslagets VM-kvalsamling – och blir även ett frågetecken inför sommarens EM.

”Jag kommer att jobba hårdare än någonsin för att vara tillbaka så snart som möjligt”, skriver han på Instagram.

Pontus Jansson har varit en betydande del i att hans Brentford, efter en knackig start i Championship, gått som tåget och nu är uppe på fjärdeplats i tabellen.

Med en match mindre spelat än lagen ovanför är man i dagsläget två poäng från en direktplats till Premier League.

Men nu har så väl Brentford som Jansson åkt på en rejäl smäll.

Pontus Jansson, som är lagets kapten, har länge dragits med ankelproblem och under onsdagen opererades den svenska landslagsspelaren.

Jansson – bördig i Arlöv, uppvuxen som stor MFF-supporter på Stadions ståplats och given i Janne Anderssons svenska landslagstrupp – skriver själv på instagram.

”Jag har sedan länge haft problem med min ankel och i månader har vi försökt hantera situationen på bästa sätt. I går beslutade vi att ankeln behövde opereras och allting gick bra!”

När Jansson kan vara tillbaka i spel är oklart.

Hoppas bli klar till säsongsavslutningen

Brentford är Championships formstarkaste lag och har gått 15 matcher i rad utan förlust. Av de 15 har kapten Jansson startat bara startat åtta på grund av skadeproblematiken. Så sent som i mellandagarna spelade dock mittbacken två gånger 90 minuter när så väl Cardiff som Bournemouth besegrades.

På sin hemsida skriver Brentford att man hoppas att Pontus Jansson ska kunna vara spelklart till ligaspelet avgörs och EM sedan tar vid.

”Lagkaptenen kommer nu att starta en rehabilitering med målet att att återgå i träning och match i tid till säsongsavslutningen av 2020/21 Sky Bet Championship och EM som spelas i sommar.”

Pontus Janssons nuvarande kontrakt med Brentford går ut sommaren 2022 och mittbacken har varit öppen med att han en dag ser sig själv återvända till allsvenskan och Malmö FF.


https://www.instagram.com/p/CKBhDWnLxsO/