Åge Hareide tog Malmö FF till dubbla gruppspel i Champions League. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅNÅge Hareide tog Malmö FF till dubbla gruppspel i Champions League. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Åge Hareide tog Malmö FF till dubbla gruppspel i Champions League. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Mittfältaren William Kvist hyllar Åge Hareide. Foto: ANDREAS SANDSTRÖM / BILDBYRÅNMittfältaren William Kvist hyllar Åge Hareide. Foto: ANDREAS SANDSTRÖM / BILDBYRÅN
Mittfältaren William Kvist hyllar Åge Hareide. Foto: ANDREAS SANDSTRÖM / BILDBYRÅN

Åge Hareides MFF-rutin ska ta Danmark till VM

Publicerad

Danmark är en match från VM.

Då hyllas Åge Hareide och den rutin han samlat på sig i bland annat Malmö FF.

– Han har stått i den här situationen flera gånger tidigare och det tror jag är viktigt, säger Danmarks mittfältare William Kvist.

Efter 0-0 hemma på Parken har Danmark ett hyggligt utgångsläge inför tisdagskvällens retur mot Irland i Dublin.

Seger, eller oavgjort med 1-1 eller fler mål, innebär avancemang till VM.

För Åge Hareide, som med Malmö FF slagit ut både Salzburg och Celtic i playoff till Champions League, är situationen välbekant. Det är en viktig faktor enligt danska landslagsmittfältaren William Kvist.

– Han har stor erfarenhet från den här typen av matcher och vet precis hur han ska formera laget. Han är bra på att motivera oss spelare också. På hemmaplan var vi högt motiverade och det kommer vi vara på bortaplan också, säger Kvist.

Kvist gillar Hareides förändringar

Åge Hareide lämnade Malmö FF efter säsongen 2015 och tog över Morten Olsens förbundskaptensjobb för Danmark som nyligen slagits ut av Sverige i playoff till EM.

Enligt William Kvist har Hareide förändrat det danska landslaget, vilket han menar syntes tydligt mot Irland i lördags.

– Även när vi möter ett så fysiskt lag som Irland så slår vi dem på flera fysiska parametrar. Andreas Cornelius vinner många dueller där uppe och även Yussuf Poulsen när han kommer in. Simon Kjaer vinner sina dueller och Andreas Bjelland vinner sina dueller. Även om de har en del långa inkast så är det inget som blir riktigt farligt. Han har också påverkat det direkta spelet. Det kunde man kanske inte se lika mycket eftersom Irland försvarade sig så djupt.

– Men han har bidragit med lite fler dimensioner i spelet, mer fysik och mer direkt spel, säger Kvist.

Johan Dolck Wall
Johan Dolck Wall

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag