Lotta Schelin i matchen mot LB07 då hon skadade nacken. Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅNLotta Schelin i matchen mot LB07 då hon skadade nacken. Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN
Lotta Schelin i matchen mot LB07 då hon skadade nacken. Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN
FC Rosengårds sportchef Therese Sjögran. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERGFC Rosengårds sportchef Therese Sjögran. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG
FC Rosengårds sportchef Therese Sjögran. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG

Läkarbesked: Schelins sjukskrivning förlängs

Publicerad

Fotbollsframtiden är oviss för Lotta Schelin, 33.

Läkarna kommer att förlänga sjukskrivningen – och ingen vet när hon är tillbaka.

– Vi kan inte räkna med henne, säger FCR:s sportchef Therese Sjögran.

Nackskadan i Malmöderbyt mot LB07, i 81:a minuten den 26 juni, är Lotta Schelins svåraste fotbollsskada i karriären.

Landslagsforwarden kan fortfarande inte träna – och en comeback ligger långt bort.

När hennes klubb FC Rosengård på lördag möter danska Bröndby i säsongens första träningsmatch är Schelin hemma i Göteborg för att vila.

Vid minsta lilla ansträngning kommer huvudvärken tillbaka.

– Usch, man unnar ingen människa att vakna varje morgon med huvudvärk. Det måste vara jobbigt, säger Erling Nilsson, Rosengårds tidigare sportchef som ligger bakom flera stjärnvärvningar.

Läkarnas besked

Lotta berättar nu om en jobbig tid. Hon vet inte när, eller om, hon kan spela fotboll igen.

– Det har varit tufft att vara så dålig att man letar efter de bra dagarna. Och så ovissheten på det. Och att man inte kan göra någonting. Jag kunde inte ens gå ut och gå under flera månader. Det är ju ganska frustrerande när man är van vid att träna jämt och ta ut sig fullständigt, säger hon till GP.

Sjukskrivningen var tidsbestämd till den 28 januari, men redan i mitten av månaden träffade Schelin läkare för en ny undersökning.

Senaste beskedet är att läget är oförändrat.

Therese Sjögran har en dialog med Schelin – och har även varit i kontakt med läkarna som undersökt anfallaren.

– Det blir fortsatt sjukskrivning. Det är svårt att sätta en prognos när det är huvudskador. Tyvärr finns det ingen tidsram, säger Sjögran.

Schelin ingår i truppen

Vad säger Lotta?

– Klart att det är en jobbig situation för henne. Jag vet hur det är när man ska komma tillbaka efter en skada. Så fort man blir skadad vill man tillbaka. Och drivkraften är stark. Den känslan har Lotta också.

– Man vill bestämma, men man kan inte påverka. Det är ingen rolig situation för Lotta. Vi lider med henne, konstaterar FCR:s sportchef.

Ingår hon i era planer?

– Det är svårt att planera med henne eftersom hon fortfarande är sjukskriven. Och vi vet inte när hon är tillbaka.

– Hon är vår spelare hela 2018, hon är en i truppen. Men vi kan inte räkna med henne i dagsläget.

Premiär mot Göteborg

Måndagen den 16 april spelar Rosengård årets första match i damallsvenskan – mot Lotta Schelins tidigare klubb Göteborgs FC.

Hur långt Sveriges genom tiderna vassaste anfallsspelare på damsidan då kommit i sin rehabilitering är det ingen som vet.

– Just nu kan jag inte säga mer än att jag vill bli bra och jag hoppas och önskar såklart att jag kan spela igen. Men jag kan inte göra mer än att sikta på nästa steg, säger hon till GP.

Relaterade ämnen
Jan Peter Andersson
Jan Peter Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag