Dino Islamovic behövde bara nio minuter för att göra mål på sitt gamla lag. Foto: TOBIAS NYKÄNEN / BILDBYRÅNDino Islamovic behövde bara nio minuter för att göra mål på sitt gamla lag. Foto: TOBIAS NYKÄNEN / BILDBYRÅN
Dino Islamovic behövde bara nio minuter för att göra mål på sitt gamla lag.  Foto: TOBIAS NYKÄNEN / BILDBYRÅN
Dino Islamovic blev kvalhjälte i TFF:s snömatch mot Jönköping den 19 november 2017. Foto: CHRISTER THORELL/IBLDino Islamovic blev kvalhjälte i TFF:s snömatch mot Jönköping den 19 november 2017. Foto: CHRISTER THORELL/IBL
Dino Islamovic blev kvalhjälte i TFF:s snömatch mot Jönköping den 19 november 2017. Foto: CHRISTER THORELL/IBL
Dino Islamovic gjorde succé i Trelleborgs FF. Foto: MIKAEL FRITZON/TT / TT NYHETSBYRÅNDino Islamovic gjorde succé i Trelleborgs FF. Foto: MIKAEL FRITZON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Dino Islamovic gjorde succé i Trelleborgs FF. Foto: MIKAEL FRITZON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Kvalhjälte sänkte sin gamla klubb

Publicerad

Anfallsstjärnan Dino Islamovic, 24, presenterar sig i Östersund sex dagar före drömmatchen mot Arsenal.

Den tidigare Trelleborgsspelaren slår till – mot Trelleborg.

– Jag gillar ytor, säger Dino.

Efter succéhösten i Trelleborg, som kröntes med avgörande kvalmål mot Jönköping, flyttade Dino Islamovic till Östersund.

82 dagar efter att målkungen sköt TFF tillbaka till allsvenskan fick han en drömöppning mot sin gamla klubb.

Dino såg läget och slog in 1-0 redan efter nio minuter i årets första gruppspelsmatch i Svenska cupen.

– Jag och Ken (Sema) har pratat mycket om att komma med fart in i boxen, säger Dino när han i C More-intervjun berättar om känslan att trycka in bollen i en match som samtidigt är genrep inför torsdagens utsålda Europa League-fest mot Arsenal.

Bra start av Islamovic

Mötet med nya hemmapubliken på Jämtkraft Arena kunde inte ha blivit bättre.

Dino inledde med två bra nickchanser före 1-0 och visade att han blir en tillgång i Graham Potters framgångsbygge.

Han tackar planens bästa spelare för samarbetet.

– Ken kommer runt på kanten. Jag gillar ytor och han hittade mig bra.

Östersund inledde vasst, avslutade starkt och vann med 3-0. Men siffrorna speglar inte matchbilden.

Trelleborg tog över

Om Arsenal hade spioner i Jämtland kunde de se hur allsvenska nykomlingarna tog över när man rest sig efter mardrömsöppningen. TFF mötte Östersund – med Östersundsmodellen.

– Vi är här för att spela fotboll, vi ska inte gå defensivt och bara försvara vårt mål. Vi gillar inte det. Vi kommer att fortsätta anfalla mot alla lag i allsvenskan, säger mittfältsnavet Zoran Jovanovic till C More.

Östersund stängde matchen när Tesfaldet Tekie lyfte in 2-0 efter 76 minuter. Tom Pettersson nickade in 3-0 på övertid.

Relaterade ämnen
Jan Peter Andersson
Jan Peter Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag