Kristianstad hade segergreppet men släppte till 1-1 mot Vittsjö. Foto: THOMAS JOHANSSON/TT / TT NYHETSBYRÅNKristianstad hade segergreppet men släppte till 1-1 mot Vittsjö. Foto: THOMAS JOHANSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Kristianstad hade segergreppet men släppte till 1-1 mot Vittsjö. Foto: THOMAS JOHANSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
"Beta" Gunnarsdottir jublade när KDFF tog ledningen med 1-0 i Skånederbyt mot Vittsjö. Foto: LENNART MÅNSSON / BILDBYRÅN / BILDBYRÅN"Beta" Gunnarsdottir jublade när KDFF tog ledningen med 1-0 i Skånederbyt mot Vittsjö. Foto: LENNART MÅNSSON / BILDBYRÅN / BILDBYRÅN
"Beta" Gunnarsdottir jublade när KDFF tog ledningen med 1-0 i Skånederbyt mot Vittsjö.  Foto: LENNART MÅNSSON / BILDBYRÅN / BILDBYRÅN

Kristianstad släppte greppet i premiären

Publicerad

Dubbelpremiär, derby och solsken.

När KDFF och Vittsjö sparkade i gång damallsvenskan 2018 på nya Kristianstads Fotbollsarena bjöds det på en match med två ansikten.

Men ingen vinnare.

Premiären mellan KDFF och Vittsjö har trissat upp fotbollstempen i Kristianstad.

Att fajten dessutom var första matchen på nybyggda Kristianstad Fotbollsarena ökade intresset i nordöstra Skåne.

Hemmalaget öste på och fick en drömstart på hybridgräset – en blandning av konstgräs och vanligt gräs.

Efter 36 minuter kom det historiska första målet i invigningsmatchen på den nya arenan.

Rita Chikwelu nickskarvade till Therese Ivarsson som behärskat satte 1-0 bakom Shannon Lynn.

– Det var roligt att få göra första målet på den nya arenan, det betyder mycket för mig, säger ”Tozz” Ivarsson till Kristianstadsbladet.

KDFF dominerade första 45 och ägde premiären.

Därför slog kvitteringen ner som en chock i hemmalägret.

Michelle De Jongh en drömträff utanför straffområdet direkt efter paus. Skottet var kliniskt och bollen borrade sig in i maskorna bakom Moa Olsson. KDFF-målvakten var totalt chanslös. 

Målet lyfte Vittsjö som fortsatte satsa framåt på den nya planen.

Nytt Skånederby för KDFF

Gästerna hade läge till 1-2 men saknade skärpa i de avgörande momenten. Sista kvarten tog KDFF tillbaka initiativet och hade möjlighet att att avgöra under slutminuterna.

– Det var en riktigt go start på den andra halvleken för oss. Men annars var det ingen välspelad match, det brukar inte premiärer vara och speciellt inte derbyn, säger Vittsjös tränare Thomas Mårtensson till Kristianstadsbladet.

Precis som när Vittsjöspelarna fick heta lägen saknade KDFF precision och skärpa i boxen.

I nästa omgång, lördagen den 21 april, tar Vittsjö emot svenska mästarna Linköpings FC. 

För KDFF:s del väntar ett nytt Skånederby när man åker till Malmö och mötet med Limhamn Bunkeflo. Då ställs Kristianstadslaget mot ett revanschsuget LBP07 som förlorade premiären borta mot Hammarby (4-2).

Hammarby hade 2-0 och styrde tillställningen inför 2 369 personer på nyrenoverade Hammarby IP. Men två snabba mål i början av andra halvlek (Rakel Hönnudóttir och Amanda Kander) svängde bilden.

När LB07 hade segervittring svarade Hammarby med att slå in 3-2 (Kelly Conheeney) i 79:e minuten. Hemmalaget (Julia Zigiotti Olme) stängde matchen på övertid.

Relaterade ämnen
Jan Peter Andersson
Jan Peter Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag