Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Kristianstad lyfter och hakar på toppstriden

Elisabeth Gunnarsdottir, tränare i Kristianstad Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅN

Vittsjö tappar mark i guldracet samtidigt som Kristianstads DFF hakar på toppstriden.

Damallsvenskan 2019 utvecklar sig till en stentuff fajt på upploppet där många trängs bakom just nu suveräna FC Rosengård.

Växjö DFF har problem både på och utanför planen – det blir knappast enklare när storstjärnan Anna Anvegård lämnat för Rosengård.

Därför kom det inte som en överraskning att Kristianstad DFF enkelt vann med 3-1. 

Gladast av alla i KDFF var lagkaptenen Alice Nilsson som haft en tung period. Nu klippte hon in sitt första mål för säsongen.

– Jag har haft ett rätt tufft år så det var väldigt skönt att sätta dit det målet. Jag fick ju höra från Beta (Elisabet Gunnarsdottir, tränaren) tidigare att hon inte fått några poäng från mig än i år så det var extra kul, säger Nilsson till Kristianstadsbladet. 

Segern innebär att Kristianstad kryper närmare medaljstriden. Nu skiljer bara fyra poäng till tvåan Göteborg.

– Det är många som presterar bra nu, jag har aldrig haft så här svårt att ta ut ett lag som nu, säger ”Beta” till Kristianstadbladet.

Tufft för Vittsjö

Vittsjö som är den stora överraskningen lyckades inte spräcka nolla borta regerande mästarlaget Piteå. Å andra sidan häll man tätt bakåt. Men 0-0 betyder två tappade poäng i jakten på Rosengård.

Michelle De Jongh var närmast med två avslut men även Tove Almqvist hotade hemmamålvakten.

På söndag väntar en ny tuff bortamatch för Vittsjö när man åker till Linköping. Den fajten blir en vägvisare för Thomas Mårtenssons lag.