Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Konstgräs väntar MFF: ”Något vi får acceptera”

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Nästa vecka väntar retur mot HJK Helsingfors. På konstgräs.

Ett underlag Malmö FF öppet är kritiska mot.

– Det blir jobbigt. Vi gillar att spela fotboll på gräs, säger Anders Christiansen.

Malmö FF vann den första matchen mot HJK Helsingsfors, i den andra kvalrundan till Champions League, med 2-1. På tisdag väntar returen i Finland. 

En match som kommer spelas på konstgräs.

– Det blir jobbigt, de är konstgräs där. Man ser att de är ett duktigt fotbollslag och det passar bra på konstgräs också. Så det blir en jobbig match. Det handlar om att spela matchen som om det står 0-0. Vi ska gå ut och attackera – och göra mål. Vi får se nästa vecka, säger Christiansen.

Det är ingen hemlighet att Malmö FF föredrar naturgräs före konstgräs.

– Vi får samma fråga varje gång och så svarar vi och så tycker alla att vi gnäller. Men faktum är att vi gillar att spela fotboll på gräs, det är så största delen av Europa spelar. 

– Men jag förstår om där är vissa nordiska länder som har konstgräs. Det är något vi får acceptera, vi kan inte göra något åt det. Jag tycker inte vi är så dåliga på konstgräs, säger Christiansen.

Hoppas på en annan matchbild

Matchbilden i Malmö var lik den mot Riga FC. HJK Helsingfors skönt ofta lågt i planen, spelade defensivt och satsade på kontringar. Men i Finland tror AC på en annan matchbild.

– Jag förväntar mig att de ska framåt. Det är deras hemmaplan också, så jag förväntar mig att de ska försökta spela ännu mer. Vi gillar också när matchen är mer öppen, när där är mer plats och ytor. De gångerna de försökte spela högt så spelade vi oss igenom deras press. Så det är bra om de kommer lite högre på oss, så vi kan göra några omställningar också.

Bortamålsregeln gäller inte längre, vilket innebär att det räcker för Malmö FF att ta poäng i Finland för att ta sig till den tredje kvalrundan. Skulle de lyckas med det är de garanterade spel i Conference League.

Vinnaren i dubbelmötet mot HJK Helsingfors ställs mot Rangers FC i tredje rundan.