Konkurrent vill värva svenske VM-backen

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: JOHN CLIFTON / ACTION IMAGES BILDBYRÅN

Pontus Jansson storspelade när han fick starta i VM-premiären.

Nu ökar intresset för honom.

Enligt uppgifter till Kvällsposten har West Bromwich kontaktat Leeds om att värva den förre MFF-backen.

När Victor Nilsson Lindelöf blev sjuk inför den svenska VM-premiären mot Sydkorea fick Pontus Jansson förtroendet från start bredvid Andreas Granqvist.

En chans han tog på bästa vis. Sverige vann VM-premiären med 1–0 och Jansson var en av de bästa svenskarna på planen.

Efter de blågula VM-framgångarna rycks det inte flera svenska spelare från intresserade klubbar.

Pontus Jansson har sedan flytten till England varit en av Leeds bästa spelare, men klubben har än så länge inte lyckats ta det efterlängtade steget upp i Premier League igen. 

Samtidigt har det flera gånger ryktats om Premier League-intresse för Pontus Jansson.

Enligt uppgifter till Kvällsposten finns det nu konkret intresse från Championship-konkurrenten West Bromwich. Klubben, där Jonas Olsson spelade tidigare, slutade sist i Premier League i fjol och får nu börja om i Championship i stället. Samtidigt hoppas de kunna förstärka med Pontus Jansson i sommar och ska ha tagit kontakt med Leeds för att köpa den förre Malmöbacken.

”Ska mycket till för att jag ska lämna England”

Huruvida Leeds är intresserat av att sälja eller Pontus Jansson är intresserad av att flytta till en Championship-konkurrent återstår att se.

Mittbacken, som har kontrakt med Leeds till 2022, har tidigare varit tydlig med att han vill stanna i England om han lämnar Leeds.

– Det enda jag vet är att jag ska stanna i England. Det ska mycket till för att jag ska lämna England. Jag trivs jättebra i Leeds. Men jag vill se ambitionerna, att nu är det fan dags att ta steget upp till Premier League, sa Pontus Jansson i maj.